Oud programma

Jonge Atlantici Boekenclub

Bij de Jonge Atlantici Boekenclub leest en bespreekt Jonge Atlantici een boek over internationale betrekkingen en veiligheid.

Vorige edities

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Tijdens de derde editie waagde Jonge Atlantici zich aan het thema cybersecurity. Gelukkig weet niemand minder dan Huib Modderkolk op begrijpelijke én spannende wijze te vertellen over de wereld van hackers, cyberaanvallen en digitale spionage. Op woensdag 24 juni 2020 besprak de boekenclub zijn boek Het is oorlog maar niemand die het ziet.

De Nieuwe Keizer

Sinds de uitbraak van het coronavirus in het Westen wordt vooral China uitgeroepen tot grote geopolitieke winnaar van de wereldwijde gezondheidscrisis. In hoeverre is dit terecht? En hoe ziet de politieke wereldorde er straks precies uit? Om beter inzicht te krijgen in de ambities en het geopolitieke denken van de Chinese partijtop, en vooral van President Xi Jinping, lazen en bespraken wij het boek De Nieuwe Keizer van China-expert Ties Dams.

The Road to Unfreedom

Aan het einde van de Koude Oorlog werd door velen geloofd dat de liberale democratie wereldwijd zou zegevieren. Een aantal decennia later zien wij echter dat deze ontwikkeling staakt. Onder Poetin is het autoritarisme in Rusland terug; In het westen wordt de kwetsbaarheid van de liberale democratie zichtbaar door de opkomst van het populisme, Brexit en de verkiezing van Donald Trump. In The Road to Unfreedom onderzoekt de historicus Timothy Snyder de bedreigingen voor onze democratie en de sleutelrol die Rusland hierin speelt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina

Foto’s: Flickr/United Nations Photo, Shutterstock/Kaleb Kroetsch, Gorodenkoff, praszkiewicz