Onderwijs: PWS 2020-2021
Nu uit: nummer drie van 2021!
Atlantisch perspectief
Bekijken
Onderwijs: PWS Draagvlak voor Europese defensiesamenwerking in vrije val

Publieke steun voor NAVO blijft groot

Atlantische Commissie | Navo opinieonderzoek:
Bekijken
  • Op item

  • Op thema

Turkije blijft in Afghanistan: een tactische zet?

Dr. Meral, verbonden aan RUSI, analyseert wat de mogelijke afwegingen waren voor Erdogan om dit besluit te nemen en bekijkt of de Taliban daadwerkelijk acties tegen Turkije zal nemen.

VS en VK werken samen tegen digitale aanvallen Rusland

Justin Sherman, verbonden aan the Atlantic Council, beschrijft wat er in dit advies staat en wat de geopolitieke gevolgen zijn van het advies.

Het Nederlandse China-beleid: moet het pacifistischer?

In dit artikel spreken Alex Krijger en Henk Schulte Nordholt een meer pacifistisch China-beleid tegen en beschrijven ze waarom juist een minder pacifistisch beleid passender is.

Heeft Trump de Amerikaanse democratie beschadigd?

Elaine Kamarck, verbonden aan Brookings, bekijkt of Trumps presidentschap de Amerikaanse democratie ook daadwerkelijk heeft aangetast.

Amerikaanse troepen verlaten Afghanistan: en nu?

Casper Thomas, verbonden aan De Groene Amsterdammer, geeft inzicht in zijn opvatting over het terugtrekken van Amerikaanse troepen en het effect hiervan op Afghanistan.

Instabiliteit in Noord-Korea

Bruce Bennet, verbonden aan The National Interest, schrijft over de problemen in Noord-Korea en hoe de regering daarmee omgaat

Relatie EU en Wit-Rusland: veranderd door arrestatie journalist Pratasevich

Pavel Slunkin, verbonden aan The European Council on Foreign Relations, vertelt hoe de relatie tussen de EU en Wit-Rusland is veranderd en wat het effect hiervan is op de geopolitieke verhoudingen.

Westelijk Afrika en de Sahel: het beleid van de VS

Judd Devermont, Afrika expert bij het Center for Strategic and International Studies, schrijft een rapport over het beleid van de VS in westelijk Afrika en de Sahel.

Europa’s strategie in de Indo-Pacific

Veerle Nouwens en Garima Mohan, verbonden aan War on the Rocks, vergelijken de Indo-Pacific strategieën van verschillende Europese landen. Ook bespreken ze het belang van een gezamenlijke Europees beleid in de Indo-Pacific. 

Het incident tussen Britse en Russische marine bij de Krim: twee verhalen

Het Britse marineschip HMS Defender voer de territoriale wateren in bij de Krim waarna het Russische leger waarschuwingsschoten afvuurde. Volgens Peter Roberts, verbonden aan Rusi, zit er meer achter dit verhaal dan een eerste indruk doet vermoeden.