• Op item

  • Op thema

Wat betekent de overwinning van Wilders voor de oorlog in Oekraïne?

Hubert Smeets heeft in Raam op Rusland een verkenning gedaan over de invloed van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in de internationale politieke arena.

De Duitse afhankelijkheid van China

Norbert Röttgen benadrukt in zijn artikel voor de Atlantic Council vooral de Duitse noodzaak om snel een duidelijke strategie ten aanzien van China te ontwikkelen.

Wat gaat David Cameron betekenen voor Rishi Sunak?

In het artikel analyseren Eleni Courea en Esther Webber de positie van David Cameron als voormalig premier in relatie tot de beleidskoers die Rishi Sunak, de huidige premier, volgt.

Een serie van Clingendael Spectator: Ruslands oorlog en de transformatie van Europa

In deze nieuwe serie van de Clingendael Spectator analyseren zes verschillende experts wat de invloed is van de Russische invasie in Oekraïne op de Europese relatie met de twee landen.

Waarop we moeten letten als Biden en Xi elkaar ontmoeten

Ian Johnson kijkt alvast vooruit op de ontmoeting van Joe Biden en Xi Jinping in dit artikel van de Council on Foreign Relations (CFR).

Ook Europa moet zich voorbereiden op de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen

In deze podcast van De Strateeg bespreekt Paul van Liempt samen met Paul van Hooft en Kenneth Manusama over welke richting de Verenigde Staten opgaan als Trump opnieuw president wordt en wat er gebeurt als Biden aanblijft.

Wat kan Nederland toevoegen aan de defensie-industrie van de NAVO?

Lees het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in dit actuele onderwerp en hoe Nederland, als ‘technologische grootmacht met een sterke industriële basis’ kan bijdragen aan de versterking van de defensie-industrie in het grotere Europese en NAVO-verband.

Heeft Europa haar eigen nucleaire afschrikking nodig?

In het artikel op de website van de Atlantic Council, maar oorspronkelijk gepubliceerd in het Duitse Handelsblatt, wordt uiteengezet waarom het noodzakelijk is dat Europa zelf ook de capaciteit voor nucleaire afschrikking ontwikkelt.

Polen kiest voor verandering

Polen stemt tijdens historische verkiezingen voor verandering, maar er liggen lastige coalitiegesprekken voor Tusk in het verschiet.

Wat betekent de situatie in het Midden-Oosten voor NAVO’s steun aan Oekraïne?

Welke potentiële gevolgen heeft het verdelen van de aandacht binnen de NAVO voor president Zelensky én Oekraïne?