JA Defensiedebat A Sit Down With US Senior Harvard Lecturer Dr. Katherine Merseth Atlantische Onderwijscommissie Bekijken JA Defensiedebat Jonge Atlantici zoekt nieuwe bestuursleden Jonge Atlantici Bekijk vacature Onderwijs: PWS Draagvlak voor Europese defensiesamenwerking in vrije val

Publieke steun voor NAVO blijft groot

Atlantische Commissie | Navo opinieonderzoek:
Bekijken
JA Defensiedebat Nu uit: nummer 1, 2021 Atlantisch Perspectief Bekijken
  • Op item

  • Op thema

Het onzekere bestaan van Vladimir Poetin

Onlangs lukte het president Poetin om de Russische grondwet zo te herschrijven dat het voor hem nu mogelijk is om tot minimaal 2036 aan de macht te blijven. Poetin is echter niet onaantastbaar in Rusland.

Groenland: het toneel van de Amerikaans-Chinese strijd om zeldzame aardmetalen

De Groenlandse verkiezingen op 6 april hebben geleid tot een grote overwinning voor de linkse Inuit Ataqatigiit (IA). Dit heeft grote implicaties voor de Amerikaans-Chinese strijd om zeldzame aardmetalen.

Gasbanden met Rusland zijn oud, innig en nog lang niet verbroken

Ondanks de slechte politieke betrekkingen zijn Nederland en Rusland hecht verbonden door aardgas, schrijft Wendelmoet Boersema.

NATO Night 2021: The Next Generation

On April, 2021, the Netherlands Atlantic Youth organized NATO Night 2021: The Next Generation

Hoe moet Europa reageren op Chinese sancties?

China voert de druk op Europese besluitvormers, academici en bedrijven op. Wat moet de EU doen? 

Wat is Poetin van plan in Oekraïne?

Westerse leiders zijn ernstig bezorgd over de recente mobilisatie van Russische troepen aan de Oekraïense grens. Wat is het van plan van president Poetin?

Niemand weet waarom Syrië ertoe doet

Volgens Steven A. Cook van de Council on Foreign Relations hebben de Verenigde Staten weinig belangen in Syrië, waardoor het moeilijk zal zijn voor president Biden om Amerikaanse aanwezigheid in Syrië te verdedigen.

Door de strategie van China kan Europa deels haar eigen weg kiezen

China behandelt de EU anders dan de VS, zoveel is duidelijk. Hoewel de toon aanzienlijk strenger is geworden sinds de sancties over en weer, ziet de Chinese regering de VS nog steeds als dé rivaal.

Biden’s Truman Doctrine

Bidens buitenlandbeleid heeft veel weg van de Trumandoctrine, zo schrijft David Adesnik voor Foreign Policy. Lees in dit artikel hoe Biden de VS weer de leider van de vrije wereld wil maken.

De economische kloof tussen de VS en Europa groeit door het coronabeleid

De economieën van Verenigde Staten en Europa drijven steeds verder uit elkaar, wat is de bepalende factor?