Boek

Allies or Aliens?

Allies or Aliens? George W. Bush and the Transatlantic Crisis in Historical Perspective

In Allies or Aliens? analyseert Sebastian Reyn de transatlantische crisis naar aanleiding van de Irak-cirisis, en het controversiële beleid van de regering-Bush in historisch perspectief. Zijn Amerikanen en Europeanen nog steeds bondgenoten, of zijn ze daarvoor al te veel van elkaar vervreemd?

Reyn zoekt naar verklaringen voor de crisis in de filosofische principes van Thomas Hobbes en John Locke. Hij herleidt de tradities in het Amerikaans buitenlands beleid tot de 18e-eeuwse politieke rivaliteit tussen Alexander Hamilton en Thomas Jefferson. Hij ontdekt een diepgewortelde ambivalentie ten opzichte van Europa in het werk van opeenvolgende generaties Amerikaanse schrijvers. Hij werpt nieuw licht op het ontstaan van de ‘Atlantic Community’ in het begin van de Koude Oorlog, en het geleidelijk verdwijnen van dit concept in de jaren zestig en zeventig. Tenslotte ontleedt hij de conservatieve anatomie van de regering-Bush en haar onwelwillende houding ten aanzien van Europa.

 

Foto: Seaman Timothy Schumaker, U.S. Navy

Over de auteur

Sebastian Reyn (1967) ontving zijn Ph.D cum laude aan de Universiteit van Leiden en studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Johns Hopkins School of Advances International Studies (SIAS) en de Universiteit van Texas. Hij werkt inmiddels al geruime tijd voor het Ministerie van Defensie. Sebastian Reyn is auteur van Atlantis Lost: The American Experience with De Gaulle, 1958-1969 (Amsterdam University Press/Chicago University Press, 2010) en Allies Or Aliens? George W. Bush and the Transatlantic Crisis in Historical Perspective (Atlantische Commissie, 2004).

Details & bestellen

Auteur

Sebastian Reyn

Datum

2004

Prijs

€10,00

€5,00 (Begunstigers)

Interesse?
Bestel een exemplaar
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina