Programma

Van feministisch beleid tot realiteit: jongeren in gesprek met Pascalle Grotenhuis

Op donderdag 23 maart organiseert Jonge Atlantici het evenement:

Van feministisch beleid tot realiteit: jongeren in gesprek met Pascalle Grotenhuis

Eind vorig jaar kwamen ministers Wopke Hoekstra en Liesje Schreinemacher met een brief aan de Tweede Kamer over het Feministisch Buitenlandbeleid (FBB). Dit houdt in dat gelijke rechten en gelijkwaardigheid centraal staan in alle aspecten van het Nederlandse buitenlandbeleid.

In het kader van Internationale Vrouwendag houdt Jonge Atlantici op 23 maart een evenement over dit Feministisch Buitenlandbeleid. Samen met Pascalle Grotenhuis, ambassadeur voor vrouwenrechten en gendergelijkheid, gaan wij in gesprek met diverse jongerenorganisaties en kijken we o.a. naar de volgende vragen: Welke uitdagingen zijn er voor Nederland als koploper van dit beleid? Hoe doet Nederland het zelf op het gebied van vrouwenrechten? En hoe zien jongeren dit beleid uitgevoerd worden?

Het evenement zal plaatsvinden in de Blauwe Kamer in Den Haag van 15.00uur tot 17.00uur. Aanmelding is mogelijk via onderstaand formulier.

De volgende sprekers zullen bij dit evenement aanschuiven:

Fenna Timsi: VN jongerenvertegenwoordiger voor Mensenrechten en Veiligheid bij NJR.

Jannemiek Evelo: Executive Director bij CHOICE for Youth & Sexuality. CHOICE zet zich in voor de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren.

Marene Elgershuizen: Beleidsadviseur & Projectleider: Feministisch Buitenlandbeleid bij WO=MEN, Dutch Gender Platform. WO=MEN strijdt voor gelijke machtsverhoudingen tussen vrouwen, mannen en gender non-conforme personen.

Laura Bas: Changemaker en spreker gespecialiseerd in betekenisvolle jongerenparticipatie, millennials, Gen Z en gendergelijkheid.

Irina Tziamali: Promovendus aan de Radboud University. Onderzoekt inclusie in werkervaring en werkprocessen bij de Rijksoverheid.

Het evenement zal plaatsvinden in de Blauwe Kamer in Den Haag van 15.00uur tot 17.00uur. Aanmelding is mogelijk via onderstaand formulier.

Photo: Shutterstock / Angelina Bambina

Details & registratie

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina