Programma

StudiumGenerale

Het StudiumGenerale-programma van de Atlantische Commissie bestaat sinds 2011 en is gericht op young professionals, uit zowel de particuliere als de overheidssector. Het belangrijkste doel is de deelnemers vanuit verschillende perspectieven informeren over de trans-Atlantische betrekkingen. Een tweede doel is het netwerk van zowel deelnemers als de Atlantische Commissie te verbreden.

Over het programma

In 2019 werd de achtste jaargang van het StudiumGenerale afgerond en begon de negende jaargang van dit succesvolle programma voor getalenteerde young professionals uit de overheid en het bedrijfsleven. De onderwerpen van de bijeenkomsten lopen uiteen, maar beslaan – ruim genomen – de (nieuwe) wereldordening vanuit Nederlands en trans-Atlantisch perspectief. Dit houdt in dat de keuze wordt bepaald door onderwerpen die zo veel mogelijk zowel op de politieke agenda in Nederland (Europa) als in de VS en Canada staan.

Deelnemers

De zeventien cursisten van de negende jaargang waren afkomstig van Microsoft Nederland, Diversion, Royal Schiphol Group, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Aegon, Royal Philips, het ministerie van Defensie, Cordaid, De Nederlandsche Bank, Parket-Generaal van het Openbaar Ministerie, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Royal Dutch Shell International, Unilever en Thales Nederland. Deelnemers kunnen zichzelf niet aanmelden voor het programma, maar moeten genomineerd worden door hun organisatie.

Details

Datum

maart – december 2020

Kosten

Op aanvraag

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina