Programma

Studiereis Verenigde Staten

Van 19 oktober t/m 26 oktober organiseert de Atlantische Onderwijscommissie een studiereis naar Boston en New York voor docenten.

Studiereis Verenigde Staten

Dit najaar organiseert de Atlantische Commissie wederom een studiereis naar Amerika voor docenten geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer/-wetenschappen uit het Voortgezet Onderwijs en lerarenopleiders uit het HBO. De studiereis gaat naar de Amerikaanse steden Boston en New York en vindt plaats van woensdag 19 oktober t/m woensdag 26 oktober 2022.

Tijdens de studiereis staan bezoeken aan verschillende onderwijsinstellingen en gesprekken met diverse onderwijsexperts op het programma. Bij alle bezoeken staat de vraag centraal wat Nederlandse scholen en docenten kunnen leren van hun Amerikaanse collega’s, bijvoorbeeld op het vlak van inclusief/passend onderwijs.

De stad Boston staat bekend om de gerenommeerde onderwijsinstellingen die er gevestigd zijn zoals Harvard en het MIT, maar in de afgelopen decennia hebben ook openbare middelbare scholen hier een sterke kwaliteitsverbetering doorgemaakt. Dat is mede te danken aan de opkomst van zogenaamde charter schools: middelbare scholen die worden gefinancierd uit publieke middelen, maar zelfstandig opereren. Dit maakt Boston een interessante stad om het Amerikaanse onderwijssysteem te bestuderen, met de focus op excellentie. New York is een stad van uitersten en dat is ook goed terug te zien in het onderwijsaanbod. Door het bezoeken van een private school en een openbare school krijgen we een goed beeld van de diversiteit binnen het Amerikaanse onderwijs.

De Atlantische Commissie zoekt enthousiaste docenten die mee willen op deze studiereis en actief willen bijdragen aan de gesprekken en bezoeken aan de diverse onderwijsinstellingen. Op basis van de aanmeldingen wordt getracht een zo divers mogelijke groep samen te stellen.

 

De kosten van de studiereis bedragen € 2100,- (op basis van een 2-persoonskamer, de eenkamertoeslag is € 500,-). Deze kosten zijn inclusief:

  • vliegtickets (Amsterdam-Boston, New York-Amsterdam);
  • zes hotelovernachtingen in goede toeristenklasse-hotels;
  • de treinreis van Boston naar New York;
  • vrij reizen kaart openbaar vervoer Boston en New York;
  • alle programmaonderdelen;
  • een voorbereidende bijeenkomst en een reader met achtergrondinformatie.

Wij raden u aan om bij uw werkgever na te gaan of er voor deze studiereis beroep kan worden gedaan op eventuele nascholingsgelden. Voor nadere inlichtingen kunt u zich richten tot Veerle de Kock (V.dekock@atlcom.nl | 070-363 9495).

 

U kunt zich aanmelden tot woensdag 29 juni a.s. via het digitale aanmeldingsformulier onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u een e-mail ter bevestiging van uw inschrijving. Zo snel mogelijk na 29 juni krijgt u bericht of u deel kunt nemen of op de reservelijst staat.

Programma

Het voorlopige programma kunt u hier vinden

Aanmeldingsformulier

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina