Programma

Studiereis docenten 2024

Naar Boston en New York in verkiezingstijd

De Atlantische Commissie organiseert dit najaar weer een studiereis naar de Amerikaanse steden Boston en New York van woensdag 23 oktober t/m woensdag 30 oktober 2024. De reis biedt plek voor 14 enthousiaste docenten aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer-/wetenschappen uit het VO en lerarenopleiders uit het HBO.

Het programma staat primair in het teken van onderwijs. Zowel publieke als private onderwijsinstellingen worden bezocht om een goed beeld te vormen van de diversiteit binnen het Amerikaanse onderwijs. In gesprekken met onderwijsexperts wisselen we kennis uit (we bespreken zowel best practices als uitdagingen) en leren we over het Amerikaanse streven naar excellent en inclusief onderwijs. Naast het thema onderwijs wordt er bovendien ook ruimschoots aandacht besteed aan de aanstaande Amerikaanse verkiezingen van 5 november. We bespreken tijdens onze ontmoetingen de impact van de verkiezingen op het Amerikaanse onderwijs en op de trans-Atlantische relatie.

 

De deelnamekosten bedragen €2650,- op basis van een 2-persoonskamer. Deze kosten zijn inclusief vliegtickets en luchthaventransfers, treinticket Boston-New York, zes hotelovernachtingen in toeristenklasse hotels (waarvan drie met ontbijt), de programmaonderdelen en een voorbereidende bijeenkomst. Lunches, diners, driemaal ontbijt, overig vervoer, verzekeringen en de ESTA-aanvraag zijn niet bij de kosten inbegrepen. De 1-persoonskamertoeslag bedraagt €965,-.

 

U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor de reis. De aanmeldingsperiode sluit op maandag 17 juni 2024. Zodra u zich registreert, ontvangt u een inschrijvingsbevestiging. Op basis van de aanmeldingen wordt getracht een zo divers mogelijke groep samen te stellen. Na 17 juni krijgt u vervolgens zo snel mogelijk bericht of u deel kunt nemen aan de reis of op de reservelijst staat.

Achtergrond

Boston staat bekend om de gerenommeerde onderwijsinstellingen die er gevestigd zijn (o.a. Harvard en het MIT), maar in de afgelopen decennia hebben ook openbare middelbare scholen er een sterke kwaliteitsverbetering doorgemaakt. Dat is mede te danken aan de opkomst van zogenaamde charter schools: middelbare scholen die worden gefinancierd uit publieke middelen, maar zelfstandig opereren. New York is een stad van uitersten, en dat is ook goed terug te zien in het onderwijsaanbod. In beide steden bezoeken we een private en openbare school. In New York bezoeken we tevens een politieke vertegenwoordiging en hebben de deelnemers een dag vrij te besteden, terwijl we in Boston de historische Freedom Trail lopen. Wilt u een nadere indruk krijgen van de studiereis? Klik dan hier voor het voorlopige programma.

 

Voor nadere informatie kunt u zich richten tot Rogier Platter (r.platter@atlcom.nl, 070-363 9495).

Details en registratie

Bekijk de flyer
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina