Programma – Jonge Atlantici

Bezoek het NAVO-hoofdkwartier en de PV NL bij de Europese Unie

Na eerdere geslaagde edities organiseert Jonge Atlantici op vrijdag 14 april dit jaar weer een studiebezoek aan het NAVO-hoofdkwartier en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is het belang van een sterke en eensgezinde internationale gemeenschap nog prominenter in beeld gekomen. Ook Nederland speelt hierbij een belangrijke rol, en de Nederlandse betrokkenheid bij de NAVO en de Europese Unie is crucialer dan ooit. Het aandeel van de nieuwe generatie in het meedenken over de toekomstige betrokkenheid van Nederland kan hierbij uiteraard niet ontbreken.

Om deze reden organiseert Jonge Atlantici dit jaar weer een studiebezoek naar Brussel! We zullen in één dag zowel het hoofdkwartier van de NAVO als de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie bezoeken. Op beide plekken gaan we in gesprek met Nederlandse diplomaten en medewerkers over het verleden, heden en de toekomst van de Brusselse instituties. Op vrijdag 14 april krijg je de kans om met ons mee te gaan. We vertrekken vanaf de bushalte bij Den Haag Centraal om 07:00 uur, en zullen naar verwachting rond 19:00 uur weer terug zijn in Den Haag. Als je niet in Den Haag woont, houd er dan rekening mee dat je op tijd in de ochtend aanwezig kunt zijn.

De kosten bedragen € 45,-. Student-begunstigers van de Atlantische Commissie betalen € 35,-. Voor deze reis is er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Indien er te veel aanmeldingen zijn, zullen student-begunstigers voorrang krijgen en zal er een selectie gemaakt worden uit de overige aanmeldingen. Aanmelding is mogelijk t/m dinsdag 21 maart.

Interesse? Meld je aan via onderstaand formulier, en schrijf een korte motivatie waarom jij deze excursie naar Brussel niet kan missen.

Wanneer Vrijdag 14 april, 07:00 – 19:00
Verzamelplaats Busstation Den Haag Centraal
Kosten Voor student-begunstigers: € 35,-

Overige geïnteresseerden: € 45,-

Inbegrepen –          Bezoek NAVO-hoofdkwartier

–          Bezoek PV NL bij de EU

–          Vervoer Den Haag Centraal – Brussel

–          Lunch bij de PV NL

Foto: Shutterstock / Alexandros Michailidis

Aanmelding voor dit programma is helaas niet meer mogelijk. Alle geïnteresseerden die zich vóór de deadline aan hebben gemeld, zullen uiterlijk dinsdag 28 maart een e-mail met verdere informatie ontvangen. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina