Programma

 

REAIM Summit 2023

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert, in samenwerking met het Ministerie van Defensie, een grote internationale conferentie over de toepassing van Artificial Intelligence (AI) binnen het militaire domein: REAIM 2023. Op 15 en 16 februari is het World Forum in Den Haag het toneel van een tweedaags programma met een breed scala aan sessies voor zowel fysiek als online publiek.  Deelnemers zijn onder andere ministers van Buitenlandse Zaken en andere afgevaardigden van regeringen, kennisinstellingen en denktanks, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De organisatie verwacht tussen de 1.000 en 1.500 aanwezigen van over de hele wereld en dat een nog grotere groep mensen de conferentie online gaat volgen.

 

De Atlantische Commissie is uitgenodigd om als officiële partner deel te nemen aan de conferentie. Wij organiseren op 15 februari  tussen 11:00 en 12:00 een ronde tafel over kunstmatige intelligentie binnen oorlogsvoering. Als startpunt voor de ronde tafel gebruiken we de uitkomsten van een opiniepeiling georganiseerd door de Atlantische Commissie in samenwerking met onderzoeksbureau Kantar. Hoeveel weten Nederlanders over de militaire toepassingen van AI? Worden de ontwikkelingen als positief of negatief ervaren? Welke zorgen leven onder het publiek? De resultaten van ons opinieonderzoek bespreken we met de volgende experts, gevolgd door een Q&A met de aanwezigen: David van Weel (NAVO), Lonneke Peperkamp (NLDA/Radboud) Joost de Wolf  (Korps Mariniers/NLDA), Anouk Vos (Revnext) en Haroon Sheikh (WRR/VU). Het gesprek wordt geleid door Lokke Moerel. Zij is de nieuwe voorzitter van de Atlantische Commissie en expert op het gebied van nieuwe technologieën en cyber.

 

Een belangrijke rol tijdens REAIM 2023 is ook weggelegd voor onze jongerenafdeling: Jonge Atlantici. Zij gaan tijdens de conferentie podcasts en een vlog opnemen. De Atlantische Commissie levert verder een bijdrage met aandacht voor AI in ons tijdschrift Atlantisch Perspectief.
Voor meer informatie over de REAIM 2023 en aanmelding kunt u hier terecht:

REAIM 2023

Aanmelding is verplicht. De informatie op de website wordt continu geüpdatet.

 

We kijken ernaar uit om u de 15e te mogen verwelkomen bij onze ronde tafel.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina