Programma

Profielwerkstukkenproject 2021-2022

Sinds 2014 organiseert de Atlantische Onderwijscommissie jaarlijks een profielwerkstukkenproject voor havo-  en vwo-leerlingen. Koppels van middelbare scholen uit het hele land kunnen deelnemen aan dit project en krijgen zo de gelegenheid om een profielwerkstuk te schrijven op het terrein van internationale vrede en veiligheid.

Editie 2021-2022

Hoe is de relatie tussen Amerika en de Europese Unie veranderd onder de Amerikaanse president Trump? En welke invloed heeft dit gehad op het functioneren van de NAVO? In welke mate heeft de vluchtelingencrisis bijgedragen aan de opkomst van het populisme? En wat voor invloed hebben de territoriale claims in de Zuid-Chinese zee op de stabiliteit van deze geopolitieke hotspot? Dit zijn enkele vraagstukken die in vorige edities van het profielwerkstukkenproject van de Atlantische Commissie voorbij zijn gekomen.

Dit schooljaar organiseert de Atlantische Onderwijscommissie weer een nieuwe editie van het profielwerkstukkenproject. Het project biedt koppels (twee- en drietallen) de mogelijkheid extra begeleiding te ontvangen bij het schrijven van hun profielwerkstuk (PWS). Van deelnemende koppels wordt verwacht dat ze ambitieus en gemotiveerd zijn.

De koppels komen vanaf september een aantal keer naar het kantoor van de Atlantische Commissie toe voor extra begeleiding, om adviezen te ontvangen over hoe je een ‘excellent’ profielwerkstuk schrijft en medeleerlingen uit het hele land te ontmoeten.

Daarnaast kunnen koppels interessante bijeenkomsten van de Atlantische Commissie én Jonge Atlantici bijwonen en zo kennismaken met het Haagse netwerk en hun kennis over actuele veiligheidsvraagstukken vergroten.

Deelnemers leveren hun definitieve PWS in voor de kerst, zodat zij zich na de jaarwisseling volledig op hun eindexamen kunnen richten. Een deskundige jury beoordeelt de profielwerkstukken en kiest een winnaar uit. De prijsuitreiking van het project vindt plaats tijdens een bijzondere aangelegenheid.

De bijeenkomsten zullen vooralsnog alleen online plaatsvinden. Wij blijven de situatie rondom COVID-19 nauwgezet volgen en volgen de adviezen van het RIVM op.

Bekijk hier het volledige reglement

Voorwaarden deelname

  • je zit in 5 HAVO of 6 VWO;
  • je hebt als profielvak Geschiedenis, Maatschappijwetenschappen en/of Aardrijkskunde;
  • je schrijft een PWS over een onderwerp gerelateerd aan internationale vrede & veiligheid;
  • je wilt naar Den Haag komen voor een aantal bijeenkomsten;
  • je bent ambitieus en bereid je aan de deadlines van het project te houden.

Details & inschrijven

De inschrijving voor de editie 2021-2022 is gesloten.

Datum

juni – december 2021

Locatie

Atlantische Commissie

Adres

Emmapark 12, 2595 ET Den Haag

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag bij met uw vragen.

Contactpagina