Programma

Noordelijke Onderwijsconferentie 2023

Noordelijke Onderwijsconferentie 2023

De strijd om de grondstoffen

Op 16 november organiseert de Atlantische Commissie de Noordelijke Onderwijsconferentie in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle, met dit jaar als thema ‘De Strijd om de Grondstoffen’. Of het nu gaat om gas, olie, lithium, kobalt of goud: grondstoffen zijn in het huidige geopolitieke landschap een machtsfactor van belang. De wereldwijde zoektocht naar alternatieven voor fossiele brandstoffen gaat allang niet meer over duurzaamheid alléén, maar evenzeer over oude en nieuwe afhankelijkheden, politieke invloed en conflict. De internationale blik verschuift daarmee naar China, het Afrikaanse continent en zelfs het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Samen met docenten en docenten in opleiding in de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer verkennen we de relatie tussen grondstoffen en macht, en delven we dieper.

U dient zich aan te melden via het formulier onderaan deze pagina.

Details & registratie

    Indien u na afloop van de conferentie een nascholingsverklaring wenst te ontvangen voor uw deelname [uitgegeven door de Atlantische Commissie in samenwerking met de VGN, de NVLM en het KNAG], gaarne onderstaande gegevens invullen.
  • Voor het versturen van de factuur hebben we een factuuradres nodig. Wanneer u docent of student aan NHL-Stenden of Windesheim bent, hoeft u dit niet in te vullen
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina

De Noordelijke Onderwijsconferentie wordt mede mogelijk gemaakt door: