Programma

Iraans buitenlandbeleid in tijden van oorlog

De rol van grootmacht Iran in het Midden-Oosten wordt door recente gebeurtenissen steeds meer onder een vergrootglas gelegd. De relatie tussen Israël en Iran staat onder hoogspanning en Iran is op verschillende manieren verwikkeld in het huidige conflict in het Midden-Oosten. Op 14 mei organiseert Jonge Atlantici een evenement over Iraans buitenlandbeleid, met een specifieke focus op de aan Iran gelieerde groepen in de regio en het langdurige conflict tussen Iran en de VS. Wij zullen in gesprek gaan met Martijn Kitzen (hoogleraar irreguliere oorlogvoering en speciale operaties aan de Faculteit Militaire Wetenschappen NLDA) en Carolien Roelants (Midden-Oostenexpert en columnist voor NRC) over zowel de historische context als de actualiteit van de positie van Iran in het Midden-Oosten. Tijdens dit gesprek zullen wij Iran benaderen vanuit een defensie- en veiligheidsinvalshoek, maar tegelijkertijd zullen we ons richten op de binnenlandse politiek van het land.

 

Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij ons gesprek op 14 mei om 19:00 (inloop vanaf 18:30) bij Scheltema (Marktsteeg 1) in Leiden.

 

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement aan te melden.

Foto: Shutterstock / Alexandros Michailidis

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina