Programma

De NAVO in het oog van de storm

Keuzes voor een veilig Europa

Wapengekletter aan de grenzen, een voortdurende oorlog in Oekraïne, rivaliteit tussen de Verenigde Staten en China: anno 2023 bevindt de NAVO zich in het oog van de geopolitieke storm.

Op de volgende NAVO-top in juli in Litouwen zijn dan ook belangrijke beslissingen te verwachten, bijvoorbeeld over de steun van bondgenoten aan Oekraïne, toetreding van nieuwe leden en het toenemend belang van de Indo-Pacifische regio. Ook de verdediging van het bondgenootschap zélf staat ter discussie: wat is er aan mensen, materieel én geld nodig om Europa veilig te houden?

Onder leiding van Diana Matroos gaan Jaap de Hoop Scheffer (voormalig secretaris-generaal van de NAVO), George Dimitriu (officier Koninklijke Landmacht, senior research fellow Clingendael) en Sabine Mengelberg (universitair docent aan de Faculteit Militaire Wetenschappen, Nederlandse Defensie Academie) met elkaar in discussie op 29 juni in Nieuwspoort, Den Haag.

Aanmelden voor dit evenement is mogelijk via het formulier onderaan deze pagina. Dit evenement kan rekenen op steun van de ambassade van de Verenigde Staten in Nederland en de gemeente Den Haag.

Details & registratie

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina