Programma

Atlantische Onderwijsconferentie 2023

Europa als geopolitieke speler in een nieuw veiligheidslandschap

Wie waarborgt onze vrijheid en wat zijn de huidige bedreigingen?

Op woensdag 22 maart zal de Atlantische Onderwijsconferentie plaatsvinden in Utrecht. Dit jaar gaan we in op Europa als geopolitieke speler in een nieuw veiligheidslandschap. De oorlog is teruggekeerd naar het Europees continent en daarmee is de geopolitieke wereld fundamenteel veranderd. Wie waarborgt onze vrijheid en wat zijn de huidige bedreigingen voor Europa en de rest van de wereld? Aan de hand van verschillende lezingen en workshops zullen we ons verdiepen in thema’s als de hernieuwde positie van de NAVO en de veranderlijke relatie tussen de Verenigde Staten en Europa vanuit een historisch perspectief. Ook zoomen we in op actuele bedreigingen op het gebied van klimaatverandering en technologische ontwikkelingen.

De dag zal bestaan uit een ochtendprogramma met vier lezingen, en na de lunchpauze zullen er workshops aangeboden worden. Het gehele programma zal plaatsvinden van 09:00 tot 17:00 uur.

De kosten voor deelname bedragen €165,-. Collega’s betalen samen €308,-. Leraren in opleiding betalen een gereduceerd tarief van €27,50. Deze kosten zijn inclusief lezingen, workshops, een gratis exemplaar van Atlantisch Perspectief, lunch, een nascholingscertificaat en een drankje na afloop.

 

Meer informatie over de sprekers, workshops en aanmelding volgt snel op deze pagina.

Foto: Ivan Marc / Shutterstock

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina