De Atlantische Blik

Houden trans-Atlantische democratieën generatieve AI onder controle tijdens dit verkiezingsjaar?

Dit jaar zijn er verkiezingen in de VS en de EU, maar ook in grote democratieën zoals India, Indonesië en Mexico. Door de bliksemsnelle opkomst van generatieve AI wordt het steeds makkelijker om kiezers te manipuleren met allerlei vormen van desinformatie. Voorproefjes daarvan zagen we al, tijdens de recente verkiezingen in Slowakije en bij de voorverkiezingen in de Amerikaanse staat New Hampshire. In deze aflevering van de Atlantische Blik gaat eindredacteur Maarten Muns in hierover in gesprek met Jochem de Groot. Voor Atlantisch Perspectief schreef hij een artikel over het grote belang van trans-Atlantische democratieën om deze nieuwe technologieën onder controle te houden tijdens dit super election year.
Nb. Door een technisch probleem tijdens de opname is de audiokwaliteit van deze podcast helaas niet zoals we dat graag zouden willen. Onze excuses hiervoor. We hopen dat geluidskwaliteit niet te veel afleidt van de inhoud.
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven