De Atlantische Blik x Africast

Amerikaanse belangen in Afrika

Als het gaat over trans-Atlantische betrekkingen, denken we al snel aand de verhoudingen tussen de Verenigde Staten en Europa. De verhoudingen tussen de Verenigde Staten en Afrika worden dan vaak buiten beschouwing gelaten. Om licht te schijnen op deze onderbelichte relaties is de Atlantische Blik een samenwerking aangegaan met een podcast met de focus op Afrika: de Africast.

Onder leiding van host Jos Hummelen, van de Africast, en co-host Niels Mulder, bestuurslid van de Jonge Atlantici, gaan we deze week in gesprek met bijzonder hoogleraar Trans-Altantische Betrekkingen dr. Jaap Verheul. Verder hoor je Wout Spijker als columnist, is de redactie verzorgd door Ruben Elands en danken wij Joeri Nortier voor de montage van de aflevering.

 

We gaan in op de rol van de Verenigde Staten in Afrika. Is de VS namelijk alleen te vinden in Afrika door de toenemende spanningen met China en dus uit is op grondstoffen of zit daar meer achter? Heb je weleens nagedacht over hoe het land Liberia is ontstaan en wat haar relatie is met de VS? Dit en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van de Atlantische Blik.

 

Beluister voorgaande afleveringen van de Africast hier:

Luister de podcast

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven