De Atlantische Blik

Atlantics & Chill #1

De Verenigde Staten lijken minder oog te hebben voor Europa met de opkomst van China. Hoe lang behoudt Taiwan haar onafhankelijkheid nog? Komt Biden met lege handen aan in Glasgow of weet hij toch nog serieuze stappen te zetten op het klimaatdossier? De Europese Unie moet omgaan met een lastig Polen. Is het kwartje na Afghanistan eindelijk gevallen bij EU-landen en gaan ze investeren in de let op, strategische autonomie?
Deze toenemende spanningen op het wereldtoneel vragen om meer aandacht. We geven hier invulling aan door onze podcast te vernieuwen. Naast de ‘Atlantische blik’ komen we nu ook met ‘Atlantics & Chill’. Hierin zullen bestuursleden van de Jonge Atlantici je van nieuws van een aantal internationale ontwikkelingen voorzien. Soms zullen we gasten uitnodigen en er een thema aan verbinden, zo hebben we bestuursleden die helemaal thuis zijn in bijvoorbeeld de cyberwereld en Rusland. Daarnaast is dit een leuke manier om jullie ook bij te praten (en warm te maken) voor toekomstige evenementen die wij als Jonge Atlantici gaan organiseren en hopelijk treffen we jullie daar ook! Je kan elke laatste vrijdag van de maand een aflevering van ons verwachten, waarbij we steeds afwisselen tussen de Atlantische blik en ‘Atlantics & Chill’

Luister de podcast

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven