Oud programma

Thema avond: Cybersecurity

Op 19 april organiseerde Jonge Atlantici een thema-avond over cybersecurity. Cybersecurity gaat over je telefoon, je slimme apparaten, en je connecties op het internet, overal komt er veiligheid bij kijken – maar wat houdt het nou in? We maken allemaal gebruik van de toegang tot de digitale mogelijkheden, maar hoe gaat het eigenlijk in zijn werk? En wie let erop dat hardware en software blijft werken zoals het hoort? 

 

Cybersecurity is vaak een moeilijk of technisch begrip en het klopt dat er ook zeker nerds en technici bij betrokken zijn! Maar bij de Jonge Atlantici kan je alle vragen stellen aan onze experts Ronald Prins en Danny Pronk. Zij hebben allebei ervaring met cybersecurity en weten uit verschillende hoeken op het onderwerp in te gaan. 

  • Ronald Prins is een Nederlandse ondernemer die een lange carrière in de cyberwereld heeft gemaakt, van de AIVD tot het oprichten van zijn eigen bedrijven waarvan de bekendste Fox-IT is en huidige Hunt & Hackett. 
  • Danny Pronk is een senior onderzoeker aan het Clingendael Instituut, waar hij non-proliferatie combineert met militaire technologie, waaronder cyber. Daarvoor heeft hij bij zowel de AIVD als de MIVD gewerkt.

Door deze brede en onderscheidende carrières waren onze sprekers in staat alle vragen te beantwoorden, zoals ‘wat houdt het in om een hacker te zijn?’ tot gecompliceerdere vragen, zoals ‘wat is een grotere dreiging, ransomware of wipers?’ of ‘welke lessen kunnen voor cyberdiplomatie getrokken worden uit de onderhandelingen over nucleaire wapens?’.

 

Aanvullende links:

  • Magazine Foreign Affairs: January/Febuary issue

https://www.foreignaffairs.com/issues/2022/101/1 

  • Podcast van Ronald Prins: Cyberhelden

https://www.cyberhelden.nl/ 

  • Podcast van Jack Rhysider: Darknet Diaries 

https://darknetdiaries.com/ 

  • Boek door Andy Greenberg: Sandworm

https://www.goodreads.com/en/book/show/41436213-sandworm 

  • Niews van Wired

https://www.wired.com/

Datum: 19 april

Tijd: 19:00-20:30

Locatie: ’t Goude Hooft, Den Haag

Foto: JARIRIYAWAT/Shutterstock.com

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina