Programma

Studiereis Verenigde Staten

Van 19 oktober t/m 26 oktober 2023 organiseerde de Atlantische Onderwijscommissie een studiereis naar Boston en New York voor docenten.

Studiereis Verenigde Staten

In het najaar van 2022 organiseerde de Atlantische Commissie wederom een studiereis naar Amerika voor docenten geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer/-wetenschappen uit het Voortgezet Onderwijs en lerarenopleiders uit het HBO. De studiereis ging naar de Amerikaanse steden Boston en New York en vond plaats van woensdag 19 oktober t/m woensdag 26 oktober 2022.

Tijdens de studiereis stonden bezoeken aan verschillende onderwijsinstellingen en gesprekken met diverse onderwijsexperts op het programma. Bij alle bezoeken stond de vraag centraal wat Nederlandse scholen en docenten kunnen leren van hun Amerikaanse collega’s, bijvoorbeeld op het vlak van inclusief/passend onderwijs.

De stad Boston staat bekend om de gerenommeerde onderwijsinstellingen die er gevestigd zijn zoals Harvard en het MIT, maar in de afgelopen decennia hebben ook openbare middelbare scholen hier een sterke kwaliteitsverbetering doorgemaakt. Dat is mede te danken aan de opkomst van zogenaamde charter schools: middelbare scholen die worden gefinancierd uit publieke middelen, maar zelfstandig opereren. Dit maakt Boston een interessante stad om het Amerikaanse onderwijssysteem te bestuderen, met de focus op excellentie. New York is een stad van uitersten en dat is ook goed terug te zien in het onderwijsaanbod. Door het bezoeken van een private school en een openbare school kregen we een goed beeld van de diversiteit binnen het Amerikaanse onderwijs.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina