Oud programma

Bezoek aan het NAVO-hoofdkwartier en de PV NL bij de Europese Unie

Na eerdere geslaagde edities organiseerde Jonge Atlantici op vrijdag 14 april weer een studiebezoek aan het NAVO-hoofdkwartier en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is het belang van een sterke en eensgezinde internationale gemeenschap nog prominenter in beeld gekomen. Ook Nederland speelt hierbij een belangrijke rol, en de Nederlandse betrokkenheid bij de NAVO en de Europese Unie is crucialer dan ooit. Het aandeel van de nieuwe generatie in het meedenken over de toekomstige betrokkenheid van Nederland kan hierbij uiteraard niet ontbreken.

Om deze reden organiseerde Jonge Atlantici dit jaar weer een studiebezoek naar Brussel! In één dag bezochten we zowel het hoofdkwartier van de NAVO als de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie bezoeken. Op beide plekken gingen we in gesprek met Nederlandse diplomaten en medewerkers over het verleden, heden en de toekomst van de Brusselse instituties.

Foto: Shutterstock / Alexandros Michailidis

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina