Oud programma

Jonge Atlantici Kamerkijkje

Op 28 maart ging Jonge Atlantici in gesprek met Kati Piri (PvdA) en Ruben Brekelmans (VVD)

Voor studenten en young professionals met een interesse voor politiek, blijft de Tweede Kamer nog een black box. Wat doen politici daar eigenlijk de hele dag? Wat voor gesprekken hebben ze achter de schermen? En wat vinden ze van de (veiligheids-)ontwikkelingen in de wereld om ons heen?  

Kamerkijkje was een nieuw initiatief van Jonge Atlantici om eens in de achterkant van de politiek te duiken. De politiek van Nederland heeft veel zichtbare projecten, zoals het bouwen en onderhouden van wegen, het innen van belastinggeld en het onderhouden van een krijgsmacht. Daarnaast zijn er veel onzichtbare processen die eveneens met politici te maken hebben, zo dragen zij zorg voor de reputatie van Nederland in het buitenland, beslissen ze over het veiligheidsbeleid dat aan de grondslag ligt van de internationale koers van Nederland. En dit zijn slechts voorbeelden, want hoe is het nu echt om onderdeel te zijn van het machtigste staatsorgaan van Nederland – de Tweede Kamer?

 

Wij gingen op 28 maart in gesprek met Ruben Brekelmans (VVD) en Kati Piri (PvdA), over hun werk. Waarbij we zowel op de rol van een kamerlid ingingen, als ook op het Nederlandse veiligheidsbeleid. Zij introduceerde kort hun werk en visie en daarna was er een gelegenheid om vragen te stellen over hoe het er nu écht aan toegaat in de Tweede Kamer, met daarbij speciale aandacht voor hun vakgebied, buitenlandse zaken en defensie. We organiseerden dit event in de Hofstad, Den Haag, in Café Schlemmer. Meld je hieronder aan!

Datum: 28 maart 2022

Tijd: 19:00

Locatie: Den Haag

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina