Oud Programma

Jonge Atlantici Boekenclub: De slag om Europa

Jonge Atlantici organiseert op donderdag 10 juni:

De Jonge Atlantici Boekenclub

“Tegen het einde van het tweede decennium van de 21e eeuw is Europa opnieuw het slagveld geworden van de grootmachten. De slag om Europa wordt nu echter niet gestreden door de traditionele Europese grootmachten […], maar door de grootmachten van buiten Europa: Rusland, China en Trumps Amerika.”

Op 10 juni bespraken we het boek De slag om Europa van het geopolitieke geweten van ons land, Rob de Wijk. In dit boek gaat De Wijk in op de geopolitieke strijd van de 21e eeuw.

De machtspositie van VS wordt uitgedaagd door het assertieve en zelfverzekerde China en door Rusland, dat onder Poetin boven zijn gewicht bokst tegen de liberale wereldorde. Het strijdperk van deze strijd: Europa. Slaagt Europa erin zich tussen deze kemphanen overeind te blijven en wordt dit ‘De Eeuw van Europa’ of wacht het oude continent een plek op het tweede plan als een openluchtmuseum? Tijdens de boekenclub bespraken we het aan de hand van De slag op Europa.

Rob de Wijk is de oprichter The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) en als hoogleraar internationale betrekkingen verbonden aan de Universiteit Leiden. Je kent hem vast ook als de helft van het altijd optimistische duo Boekestijn en De Wijk op BNR Nieuwsradio of van zijn column in Trouw

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina