Oud Programma

Jonge Atlantici Boekenclub: Sandworm: A New Era of Cyberwar and the Hunt for the Kremlin’s Most Dangerous Hackers

Op 15 september 2021 organiseerde Jonge Atlantici alweer de achtste editie van de Jonge Atlantici Boekenclub. Tijdens deze sessie bespraken wij het boek Sandworm: A New Era of Cyberwar and the Hunt for the Kremlin’s Most Dangerous Hackers van Andy Greenberg

Sandworm

Onderzoeksjournalistiek naar één van de grootste cyberaanvallen tot op heden bekend. Senior writer bij WIRED en Forbes, Andy Greenberg, brengt het verhaal van de NotPetya malware naar de lezer als een thriller, met veel technologische inhoud. Hij brengt het verhaal van de ontwikkeling van de malware tot leven door in de geschiedenis van de technologie en de jacht naar de Russische daders te duiken. Hierbij staat cyber centraal door cybercrime, malware, phishing emails en vooral de Russische hackersgroep Sandworm.
Op 15 september bespraken wij het verhaal achter Sandworm. Het dunne, maar zeer informatieve boek van Greenberg las als een trein en liet je achter met nieuwe inzichten over de dreigingen, mogelijkheden en ontwikkelingen in het cyber domein.

Andy Greenberg is een senior writer bij WIRED waar hij publiceert over de technologische ontwikkelingen en dreigingen. Zo schrijft hij over cybersecurity, privacy en informatievrijheid. Voor WIRED heeft hij geschreven voor het Forbes Magazine en heeft hij naast Sandworm een boek gepubliceerd: This Machine Kills Secrets.

Foto: U.S. Army Illustration

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina