Oud programma

Jonge Atlantici Boekenclub: Hell and Other Destinations: A 21st-Century Memoir

“Ik wil niet herinnerd worden, ik ben er nog steeds en ik wil dat elke fase van mijn leven spannender is dan de voorgaande.”

Dat zijn de woorden van Madeleine Albright, aan het einde van haar termijn (1997-2001) als eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van de VS. De kracht van deze woorden komt ook uit Madeleine’s spannende en succesvolle leven. Van Europa tot de Verenigde Staten, Albright heeft veel meegemaakt, maar dat is een verhaal voor een andere keer… In haar nieuwe memoires heeft Albright het vooral over het vervolg van haar leven na haar ambtsperiode.

Als zakenvrouw, auteur, activist, grootmoeder en ijverige verdediger van de democratie (met een kleine d!) is Albright aan het werk gegaan en toont hierin de kracht van vrouwen. Vol humor, wijsheden en moed laat Albright zien wat we allemaal kunnen bereiken met een doel en vastberadenheid. Niet voor niets staat er op de kaft “A 21st-Century Memoir”, want ze is nog steeds van deze tijd!

 

Op 25 maart om 20:00 bespraken we tijdens de zesde editie van de Jonge Atlantici Boekenclub het boek Hell and Other Destinations: A 21st-Century Memoir bespreken.

Foto: Wikimedia Commons / Secalbright

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina