Programma

Democratie op springen?

De midterm verkiezingen en de weg naar 2024

Op 23 november organiseert Jonge Atlantici een programma met de titel:

Democratie op springen? De midterm verkiezingen en de weg naar 2024

Op dinsdag 8 november gaan de Amerikanen weer naar de stembus. Hoewel de Midterm Elections minder aandacht krijgen dan de Amerikaanse presidentsverkiezingen in Nederland, betekent dit niet dat de Midterm Elections minder belangrijk zijn. Sterker nog, de huidige bewoner van het Witte Huis zal ze waarschijnlijk liever overslaan, aangezien deze verkiezingen vaak geen goed nieuws zijn voor de partij van de huidige president. In de Amerikaanse politieke geschiedenis is een trend zichtbaar waar de partij van de zittende president vaak enorme verliezen lijdt tijdens de Midterm Elections en vaak de meerderheid in het Amerikaanse Congres kwijtraakt. Als deze trend zich voortzet, zal dat betekenen dat de Democraten mogelijk de meerderheid verliezen in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat in november.

Op 23 november organiseerden wij een bijeenkomst in de Humanity Hub in Den Haag over de uitslagen van de Midterm Elections met freelance journalist Laila Frank. Frank werkte als campagnespecialist en die achtergrond tekent vandaag de dag haar werk. Frank reist regelmatig door de Verenigde Staten waar zij verhalen schrijft achter het nieuws. In 2021 reisde zij bijvoorbeeld langs plaatsen met de naam Washington, waarover zij een podcast opnam. Tijdens deze bijeenkomst bespraken we niet alleen de uitslagen van de verkiezingen, maar gingen we ook dieper in op de ervaringen die Frank heeft gehad tijdens haar reizen in de Verenigde Staten. Ook keken we vooruit kijken naar de presidentsverkiezingen van 2024.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina