Oud programma

De Jonge Atlantici Campaign Rally

Na een maanden van moddergooien, media-aandacht en mateloze tumult is het eindelijk zover: op 3 november kiezen de Amerikanen hun president voor de komende vier jaar. Hoe verlopen de campagnes van de Republikeinen en Democraten tot nu toe? Op 27 oktober organiseerde Jonge Atlantici een online discussie over de verkiezingscampagnes van President Trump en voormalig Vice-president Joe Biden

Een blik op de (online) campagnes van Biden en Trump

De verkiezingscampagnes voor het Amerikaanse presidentschap verloopt tot nu toe niet zoals gebruikelijk en elke week komen er nieuwe verrassingen uit de hoge hoed. Hoewel de online campagne al jaren aan belang wint, heeft dit dankzij de coronacrisis nog een extra boost gekregen. Ook het veelbesproken Twittergedrag van Trump en de sociale onrust als gevolg van de BLM-protesten maken dit bijzondere campagnes. Beide kandidaten gaan daarnaast anders met deze situatie om: Donald Trump organiseert nog altijd massa-bijeenkomsten terwijl Joe Biden meer gebruik maakt van nieuwe technologieën om het Amerikaanse volk te bereiken.

Justin Koornneef, partner bij campagnebureau BKB, ging in op online campagnes: Hoe werkt een online campagne? Waar moet een goede online campagne aan voldoen? Welke strategieën gebruiken de kandidaten eigenlijk? Journalist Laila Frank besprak de inzichten die ze het afgelopen jaar vergaarde tijdens haar reis door Amerika: hoe is de sfeer in de VS en hebben de campagnes van de beide heren het beoogde effect?

Campagnebureau BKB is een van de bekendste campagne-agentschappen van Nederland. Zij werken sinds 1999 aan campagnes voor uiteenlopende organisaties met een sterke maatschappelijke betrokkenheid, vanuit de gedachte dat de politieke campagne de moeder aller campagnes is, met als motto ‘Dream Out Loud’.

Laila Frank is politicoloog, journalist en Amerikakenner met een specialisme in verkiezingscampagnes. Al jaren is zij een bekend campagnevolger in programma’s als Op1, DWDD en Bureau Buitenland. Ze heeft zelf op meerdere plekken in de VS gewoond en verdeelt haar tijd nu over de VS en Nederland.

Foto: Shutterstock / BKB.nl

Foto: Shutterstock/Maxx-Studio

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina