JONGE ATLANTICI

Artificial Intelligence en de toekomst

Op 13 december ging Jonge Atlantici in hartje Utrecht in gesprek met Bert Hubert en prof. dr. ir. Roy Lindelauf (bijzonder hoogleraar Data Science, Safety and Security aan Tilburg University) over de cruciale rol van artificial intelligence (AI) in de vormgeving van onze samenleving en het veiligheidsdomein.

Wat is AI precies, en hoe zeer beïnvloedt het ons leven? Welke (mogelijk groeiende) rol zal AI gaan spelen in de nabije toekomst? Kan AI bijdragen aan het aanpakken van mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, pandemieën en humanitaire crises, en wat zijn de veiligheidsimplicaties? Kunnen militaire capaciteiten en responsstrategieën juist verbeteren met deze technologische ontwikkelingen, en welke ethische zorgen en regelgeving zijn van kracht om verantwoord AI-gebruik in de defensie te waarborgen?

Op 13 december kregen deelnemers de kans om verschillende vragen te stellen aan toonaangevende sprekers, en bespraken ze hoe AI onze samenleving hervormt, technologische vooruitgang en de mogelijke onderliggende gevaren.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina