Oud programma

American Power and the Cloak of Idealism

Op 30 september 2020 organiseerde de Atlantische Commissie de boekpresentatie van Sebastian Reyn met als thema:

American Power and the Cloak of Idealism. The ‘Great Quarrel’ between Charles De Gaulle and Uncle Sam

In zijn boek,  uitgegeven door de Atlantische Commissie, gaat Reyn in op het geopolitieke denken van de Franse staatsman De Gaulle en zijn dialoog – vaak een twistgesprek – met de Verenigde Staten. Dat denken en die dialoog zijn, in een tijd waarin internationale tegenstellingen scherper worden en Europese landen meer voor zichzelf moeten opkomen, nog altijd zeer relevant. Naast Sebastian Reyn sprak Paul Brill over de parallellen tussen het verleden en het heden.

Sebastian Reyn is plaatsvervangend directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). In het verleden bekleedde hij verschillende posities binnen het Ministerie van Defensie. Hij kreeg zijn PhD Cum Laude bij de Universiteit Leiden voor zijn onderzoek naar historische Amerikaans-Franse verhoudingen.

Paul Brill is werkzaam als buitenlandcommentator en columnist bij Het Parool. Deze bijeenkomst wordt gemodereerd door Bram Boxhoorn, directeur van de Atlantische Commissie.

Lees verslag
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina