Oud programma

100 dagen Biden: Sleepy Joe of actieve pitbull?

Jonge Atlantici organiseerde op 28 april een programma met de titel:

 

100 dagen Biden: Sleep Joe of actieve pitbull?

 

Door zijn voorganger werd hij vaak ‘Sleepy Joe’ genoemd, maar tijdens de eerste honderd dagen van zijn presidentschap was Joe Biden alles behalve ‘sleepy’. Het land dat President Biden in januari 2021 erfde van zijn voorganger Donald Trump was een grote chaos. Meer dan 400.000 Amerikanen zijn overleden door een wereldwijde pandemie die door Trump niet serieus werd genomen, het land is politiek zwaar gepolariseerd en het Capitool was nog herstellende van de bestorming van honderden Trump-aanhangers begin januari. Naast de binnenlandse problematiek speelden er ook allerlei dingen op het internationale toneel. Hij wil terug naar het verdrag van Parijs, maar ook de verhoudingen met Rusland en China zijn op scherp gezet.

 

President Biden wilde het anders doen dan zijn voorganger. De eerste honderd dagen van een nieuwe Amerikaanse president zijn een soort wittebroodsweken en kunnen allesbepalend zijn voor het presidentschap. Tijdens deze online bijeenkomst bespraken we de eerste honderd dagen van Biden. Prof. Dr. Jaap Verheul (bijzonder hoogleraar trans-Atlantische betrekkingen aan de Radboud Universiteit) gaf daarbij inzicht op de internationale verhoudingen. Adriaan Andringa (analist Amerikaanse politiek) ging in op de binnenlandse zaken van President Biden.

 

Vanwege de coronamaatregelen was deze bijeenkomst online.

Foto: Michael F. Hiatt/Shutterstock.com

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven
Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina