Over ons

Sinds haar oprichting in 1952 is de Atlantische Commissie een forum voor het publieke debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken.
Over ons

Het platform voor discussie over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid

information

Agenda: discussieer mee

favorites

Kennisuitwisseling

idea

De nieuwste onderwerpen

bell

Blijf op de hoogte

Nieuws

Doelstellingen

Sinds haar oprichting in 1952 is de Atlantische Commissie een forum voor het publieke debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken. Zij geeft voorlichting over en stimuleert onderzoek naar thema’s zoals de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Europa, ontwikkelingen in de NAVO en Europese veiligheidskwesties. De Atlantische Commissie wil hiermee de maatschappelijke discussie over deze onderwerpen bevorderen.

 

De Atlantische Commissie organiseert uiteenlopende programma’s voor specifieke doelgroepen, zoals politici, journalisten, universitair docenten, de bestuurswereld en young professionals. De Atlantische Commissie geeft ook publicaties uit. Naast het tijdschrift Atlantisch Perspectief verschijnen onder meer conferentieverslagen, boeken en onderwijspublicaties.

Werkwijze

De onafhankelijkheid van de Atlantische Commissie wordt gewaarborgd door het Stichtingsbestuur, waarin onder anderen vertegenwoordigers van politieke partijen en deskundigen op het gebied van trans-Atlantische betrekkingen en veiligheidspolitiek zijn vertegenwoordigd.

 

De Atlantische Commissie werkt samen met overheidsinstellingen, politieke instellingen, wetenschappelijke instituten en non-gouvernementele organisaties in binnen- en buitenland, en op ad hoc-basis met het bedrijfsleven. Deze samenwerking draagt bij aan de organisatie van nationale en internationale conferenties. Ten slotte initieert de Atlantische Commissie de ontwikkeling van activiteiten van derden op het gebied van internationale en nationale veiligheidsvraagstukken en adviseert zij hen bij de opzet en uitvoering van projecten op bovengenoemd gebied.

De mensen achter de Atlantische Commissie

Maak kennis met onze organisatie

Bekijk organisatie
Overzicht in een jaar

Jaarverslagen & jaarrekeningen

Bekijken
Vacatures

Kom bij ons werken

Bekijk vacatures
Onderdeel van

Atlantic Treaty Association (ATA)

lees meer