Onderwijspublicatie

Het beeld van Rusland. Rusland in beeld

Ook na het einde van de Koude Oorlog speelt Rusland een belangrijke rol als het gaat om samenwerking en veiligheid in Europa. Maar is er in Europa wel plaats voor Rusland als actieve speler? Of wordt het land daarvoor teveel geplaagd door interne tegenstellingen? In hoeverre mag Rusland, uit historische en strategische overwegingen, überhaupt worden gezien als een Europees land? Dit zijn vragen waarbij zowel de feitelijke ontwikkelingen als de beeldvorming over het land van belang zijn.
Lees publicatie

Inhoud

Deze onderwijspublicatie bevat de bijdragen van de sprekers in het ochtendgedeelte van de Atlantische Onderwijsconferentie van 13 februari 2003. Journalist en Rusland-kenner Alexander Münninghoff behandelt de nationale identiteit van Rusland. Tony van der Togt (Instituut Clingendael) gaat in op het buitenlands beleid van Vladimir Poetin. Pieter Waterdrinker (schrijver en correspondent voor De Telegraaf in Moskou) kijkt naar de persvrijheid in Rusland. Tenslotte gaat Coby van der Linde (hoofd van het Clingendael International Energy Programme) in op de rol van Rusland in de internationale energievoorziening.

Daarnaast bevat onderwijspublicatie 20 een bijdrage van Huib Schwab over scenario-onderwijs in het algemeen, en een evaluatie van de demonstratie van scenario-onderwijs die hij tijdens de onderwijsconferentie gaf.

Foto: VLADJ55/Shutterstock

Details

Auteurs

Coby van der Linde, Alexander Münninghoff, Huib Schwab, Tony van der Togt, Pieter Waterdrinker

Nummer

20

Omvang

44 pagina’s

Verschenen

2003

Prijs

Gratis

Lees publicatie