Websheets

Wat is een websheet?

Het woord ‘websheet’ is afgeleid van ‘factsheet’, een blad of folder met concrete informatie over een afgebakend onderwerp.

 

De websheets die op deze website staan kunnen worden gebruikt als digitale lesmodules voor leerlingen uit de bovenbouw van de HAVO en het VWO. Er zijn websheets beschikbaar over de volgende onderwerpen:

 

De websheets zijn zo samengesteld dat leerlingen toegang hebben tot verschillende, relevante onderwerpen zowel binnen als buiten het websheet. Ook wordt veel aandacht besteed aan vragen en opdrachten, waardoor leerlingen in het voortgezet onderwijs zelfstandig met het onderwerp aan de slag kunnen. De websheets bevatten zowel individuele als groepsopdrachten. Ter ondersteuning zijn er diverse links naar relevante websites, boeken en/of audiovisueel materiaal toegevoegd.

 

De docentenhandleidingen voor de websheets worden op aanvraag verstrekt.

 

De websheet De NAVO na de Koude Oorlog staat in pdf-format op de website, zodat deze eventueel ook uitgeprint in de klas gebruikt kan worden.


NAVO

 

Doelgroep: leerlingen uit de bovenbouw HAVO/VWO

Inhoud: In dit websheet staat de veranderde rol van de NAVO na de Koude Oorlog centraal. Eerst wordt er ingegaan op de geschiedenis, structuur en doelstellingen van de NAVO, om vervolgens aan de hand van (actuele) voorbeelden de veranderde rol van de NAVO na de Koude Oorlog te verduidelijken.

Docentenhandleiding: Een exemplaar van de docentenhandleiding bij dit websheet is op te vragen bij het bureau van de Atlantische Commissie.

Vorm: pdf

Verschenen: 2013


De EU en Europese veiligheid

 

Doelgroep: leerlingen uit de bovenbouw HAVO/VWO

Inhoud: In dit websheet staan de ontwikkelingen die de EU op het gebied van een gezamenlijk buitenlands- en veiligheidsbeleid heeft doorgemaakt centraal.

Docentenhandleiding: Een exemplaar van de docentenhandleiding bij dit websheet is op te vragen bij het bureau van de Atlantische Commissie.

Verschenen: 2014 


(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.