Profielwerkstukkenproject Vrede & Veiligheid

 

De Atlantische Onderwijscommissie organiseert jaarlijks een profielwerkstukkenproject voor  HAVO- en VWO-leerlingen. Koppels van middelbare scholen uit het hele land kunnen mee doen aan dit project en krijgen zo de gelegenheid een profielwerkstuk (PWS) te schrijven op het terrein van internationale vrede en veiligheid.

 

Redenen voor leerlingen om mee te doen aan dit project:

 

  • Leerlingen ontvangen extra begeleiding (een buddy) en hulp bij het vinden van informatie en betrouwbare bronnen;
  • Leerlingen werken in een inspirerende en uitdagende leeromgeving en krijgen een duidelijke, strakke structuur aangeboden waarbinnen ze, samen met andere leerlingen, kunnen toewerken naar een goed resultaat;
  • Alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname;
  • Aan het beste PWS binnen het project wordt een prijs uitgereikt.

De koppels moeten (vanzelfsprekend) voornemens zijn een profielwerkstuk te schrijven over een internationale kwestie op het gebied van Vrede & Veiligheid en tenminste een van de volgende profielvakken hierbij betrekken: Aardrijkskunde, Geschiedenis en/of Maatschappijwetenschappen. Koppels mogen uit maximaal 3 leerlingen bestaan. Een ander belangrijk punt is dat de koppels geacht worden zich aan de planning en deadlines van de Atlantische Commissie te houden. Dat houdt in dat medio juni gestart wordt met het PWS en voor de kerst de definitieve versie wordt ingeleverd. Tevens moeten leerlingen bereid zijn 3 à 4 keer naar Den Haag te reizen voor plenaire sessies op het kantoor van de Atlantische Commissie.

 

Voor vragen en nadere inlichtingen: Janneke Suiskind (j.suiskind[at]atlcom.nl)

(c) 2006 - 2019, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.