Atlantische Onderwijsconferentie '75 jaar vrijheid: waar staan we nu?'

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt de onderwijsconferentie ’75 jaar vrijheid: waar staan wij nu?’ op 18 maart a.s. in Utrecht (Paushuize) te annuleren. De verscherpte maatregelen die de regering gisteren heeft aangekondigd hebben de doorslag gegeven de bijeenkomst te verzetten naar een later tijdstip dit jaar. Wanneer dit precies zal zijn, valt nu nog niet te zeggen. De kans is echter klein dat deze nog in het lopende schooljaar plaatsvindt.

 

Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten over berichten omtrent de verplaatsing van de conferentie naar een later tijdstip. Deelnemers zullen wij persoonlijk hierover informeren.

 

 

Op 18 maart 2020 organiseert de Atlantische Onderwijscommissie haar jaarlijkse nascholingsconferentie in de Paushuize in Utrecht met als thema:

 

‘75 jaar vrijheid: waar staan we nu?'

Wie waarborgt de vrijheid van Europa en wat zijn de huidige bedreigingen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Wikimedia Commons

In 2020 staat Nederland stil bij 75 jaar bevrijding en houdt Amerika presidentsverkiezingen: de twee  hoofdonderwerpen die op 18 maart aan bod komen. Sinds de bevrijding is de relatie tussen Amerika en Europa aan verandering onderhevig, maar waarom eigenlijk? Hoe beleven nieuwe generaties hun vrijheid in het vrije Nederland? Kan Europa nog wel rekenen op een Amerika dat steeds meer zijn eigen koers vaart en in hoeverre heeft het resultaat van de presidentsverkiezingen in november daar nog invloed op?

 

Tijdens de onderwijsconferentie komen mogelijke antwoorden op deze en andere vragen aan bod en hoe die antwoorden toepasbaar zijn op onderwerpen voor de verschillende schoolvakken.

Het ochtendprogramma staat in het teken van inhoudelijke lezingen. Zo is er aandacht voor de meest recente ontwikkelingen in de geschiedschrijving van de trans-Atlantische betrekkingen en bespreekt Arie Elshout (De Volkskrant) de huidige rol van Amerika in Europa. Luitenant-kolonel Mostafa Hilali (Vrijheidsambassadeur) spreekt over het belang van 75 jaar vrijheid en hoe dat aan toekomstige generaties kan worden doorgeven. Terrorismedeskundige Nikki Sterkenburg (platform TerInfo) gaat in op het bespreekbaar maken van terrorisme en politiek geweld in de klas. In de middag zijn er praktische workshops over onder andere de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen, nepnieuws en de huidige uitdagingen voor het Nederlandse veiligheidsbeleid. Voor een volledig overzicht van de dag zie het programma.

 

De kosten voor deelname bedragen €150,-. Collega’s betalen samen €280,-. Leraren in opleiding betalen een gereduceerd tarief van €25,-. Deze kosten zijn inclusief lezingen, workshops, een gratis exemplaar van Atlantisch Perspectief, lunch, een nascholingscertificaat en een drankje na afloop.

 

 

NB. Na uw aanmelding kunt u uw deelname niet meer kosteloos annuleren. U kunt wel een collega in uw plaats sturen. We verzoeken u dit tijdig door te geven aan de organisatie.


 

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.