Atlantische Onderwijsconferentie '75 jaar vrijheid: waar staan we nu?'

Op 18 maart 2020 organiseert de Atlantische Onderwijscommissie haar jaarlijkse nascholingsconferentie in de Paushuize in Utrecht met als thema:

 

‘75 jaar vrijheid: waar staan we nu?'

Wie waarborgt de vrijheid van Europa en wat zijn de huidige bedreigingen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Wikimedia Commons

In 2020 staat Nederland stil bij 75 jaar bevrijding en zal Amerika in de ban zijn van de presidentiële verkiezingen in november. Dit zijn twee van de onderwerpen die op 18 maart aan bod zullen komen.

 

Tijdens het ochtendprogramma van de conferentie staan inhoudelijke lezingen op het programma, met sprekers als Jaap Verheul (Radboud Universiteit), Nikki Sterkenburg (TerInfo) en Arie Elshout (De Volkskrant). We zullen onder andere bekijken wat 75 jaar na de bevrijding nog de rol van Amerika is in het beschermen van Europa. Bovendien zal er aandacht besteed worden aan een relatief nieuw thema: cyberveiligheid. Wat zal de rol van cyberdreigingen zijn voor de vrijheid en veiligheid van Nederland? Maar ook: wat is de rol van nepnieuws in onze samenleving en hoe kunnen leerlingen het herkennen? In de middag zijn er praktische workshops, waarvan er één verzorgd zal worden door DROG, experts op het gebied van desinformatie. Voor een volledig overzicht van de dag zie het programma.

 

De uitnodiging met meer informatie over het programma en het aanmeldformulier volgt later deze maand, maar zet 18 maart vast in de agenda!

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.