Prijsuitreiking profielwerkstukkenproject 2018-2019

 

 

 

Op donderdag 21 maart vond de prijsuitreiking van het profielwerkstukkenproject 2018-2019 plaats in de Fractiekamer van D66. Kamerlid en defensiewoordvoerder voor D66 Salima Belhaj ontving de deelnemers en maakte de winnaars bekend. Dit jaar waren Levi Verbeek en Imke Bruining van Het Stedelijk Lyceum Kottenpark de gelukkige winnaars.

 

 

 

Hun werkstuk getiteld ‘Refugees welcome, maar populisme ook?’ linkt op originele wijze een actueel onderwerp, namelijk de vluchtelingencrisis in 2015, aan een politiek verschijnsel: het groeiende populisme in Oostenrijk. Volgens de jury hebben de auteurs een scherpe analyse gemaakt van het Oostenrijkse beleid ten aanzien van de stroom vluchtelingen die in 2015 naar Europa kwam. Bovendien zijn de getrokken conclusies genuanceerd. De groei van als populistisch bestempelde partijen wordt deels veroorzaakt door de vluchtelingencrisis, maar niet alleen. Volgens de jury maakt het geheel van inhoud, inzet, eigenheid en originaliteit Imke en Levi winnaar van het profielwerkstukkenproject van de Atlantische Onderwijscommissie 2018-2019.

 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking kregen leerlingen de mogelijkheid om, een dag na de Provinciale Statenverkiezingen, in gesprek te gaan met mevr. Belhaj over de recente politieke ontwikkelingen en haar specialisme Defensie. Daarnaast spraken juryvoorzitter Frederik Oorschot, voorzitter van de Atlantische Onderwijscommissie Hans Luyendijk, en Alex Krijger, vicevoorzitter van de Atlantische Commissie, de leerlingen toe. Na de prijsuitreiking kregen alle deelnemers en hun begeleiders een rondleiding door de Tweede Kamer. In het bijzonder willen wij D66 bedanken voor het mogelijk maken van deze mooie middag.

 

Dit jaar namen elf ambitieuze koppels van middelbare scholen uit het hele land deel aan het project, na hiervoor geselecteerd te zijn door de Atlantische Onderwijscommissie. De leerlingen hebben bijeenkomsten in Den Haag bijgewoond, contact gehouden met hun begeleiders vanuit de Atlantische Onderwijscommissie en tijdig hun stukken ingeleverd.

 

Het profielwerkstukkenproject biedt eindexamenkandidaten van HAVO en VWO de gelegenheid om een excellent profielwerkstuk te schrijven over een onderwerp binnen het thema ‘internationale vrede & veiligheid’. Tevens is er een competitie-element aan het project verbonden.

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.