Profielwerkstukkenproject Vrede en Veiligheid: Editie 2018-2019

 

DOE MEE AAN HET PROFIELWERKSTUKKENPROJECT VAN DE

ATLANTISCHE ONDERWIJSCOMMISSIE

 

Komend schooljaar organiseert de Atlantische Onderwijscommissie weer een nieuwe editie van het profielwerkstukkenproject. Leerlingen die hun profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan internationale vrede & veiligheid (willen) schrijven kunnen zich NU aanmelden!

 

 

Het project biedt koppels (twee- en drietallen) de mogelijkheid extra begeleiding te ontvangen bij het schrijven van hun profielwerkstuk. Van deelnemende koppels wordt verwacht dat ze ambitieus en gemotiveerd zijn om een ‘excellent’ profielwerkstuk te schrijven.

 

De koppels komen vanaf september een aantal keer naar het kantoor van de Atlantische Commissie toe voor extra begeleiding, om adviezen te ontvangen over hoe je een ‘excellent’ profielwerkstuk schrijft en medeleerlingen uit het hele land te ontmoeten. Daarnaast kunnen koppels interessante bijeenkomsten van de Atlantische Commissie én Jonge Atlantici bijwonen en zo kennismaken met het Haagse netwerk en hun kennis over actuele veiligheidsvraagstukken vergroten.

 

Het project start met een kennismakingsbijeenkomst in de 2e helft van juni (dus voor de zomervakantie). Na de zomer start de begeleiding. Deelnemers leveren hun definitieve PWS in voor de kerst, zodat zij zich na de jaarwisseling volledig op hun eindexamen kunnen richten. Een deskundige jury beoordeelt de profielwerkstukken en kiest een winnaar uit.

 

Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor deze editie van het Profielwerkstukkenproject.

 

NB. Afhankelijk van het aantal koppels dat zich aanmeldt behoudt de organisatie zich het recht voor om slechts 1 koppel per school deel te laten nemen. Bij de selectie wordt verder gekeken naar de motivatie voor deelname en het gekozen onderwerp.

 

Bekijk hier het volledige reglement.

 

Voorwaarden voor deelname:

- je zit volgend jaar in 5HAVO of 6VWO;
- je hebt als profielvak Geschiedenis, Maatschappijwetenschappen en/of Aardrijkskunde;
- je wilt naar Den Haag komen voor een aantal bijeenkomsten;
- je bent ambitieus en bereid je aan de deadlines van het project te houden.

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.