Prijsuitreiking Profielwerkstukkenproject 2017-2018

Op donderdag 29 maart vond de prijsuitreiking van het Profielwerkstukkenproject 2017-2018 plaats.  Dit jaar zijn Demi Oomen en Rachèlle Boshuizen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam uitgeroepen tot winnaar. De prijsuitreiking vond plaats in de Fractiekamer van het CDA, waar defensiewoordvoerder Hanke Bruins Slot de prijs uitreikte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demi en Rachèlle hebben hun werkstuk geschreven over Populisme en haar rol op het gebied van veiligheid. De auteurs hebben een actueel en complex vraagstuk onder handen genomen en de jury prees hen voor de gestructureerde en consequente wijze waarop ze hebben toegewerkt naar het beantwoorden van de hoofdvraag. Er was een sterke balans aanwezig tussen beschrijving, analyse en evaluatie. Daarbij heeft het koppel een omvangrijk eigen onderzoek uitgevoerd.

 

Ook Hans Luyendijk, voorzitter van de Atlantische Onderwijscommissie en Alex Krijger, vicevoorzitter van de Atlantische Commissie hebben de scholieren toegesproken. Na de prijsuitreiking hebben alle deelnemers en hun begeleiders een rondleiding gekregen door de Tweede Kamer. In het bijzonder willen wij het CDA danken voor het mogelijk maken van deze mooie middag.

 

Dit jaar namen vijftien ambitieuze koppels van middelbare scholen uit het hele land namen deel aan het project na hiervoor geselecteerd te zijn door de Atlantische Onderwijscommissie. De leerlingen hebben bijeenkomsten in Den Haag bijgewoond, contact onderhouden met hun aangewezen begeleiders vanuit de Atlantische Onderwijscommissie en tijdig hun stukken ingeleverd.

 

Het project biedt eindexamenkandidaten van HAVO en VWO de gelegenheid om een excellent profielwerkstuk te schrijven over een onderwerp binnen het thema ‘internationale vrede & veiligheid’. Tevens is er een competitie-element aan het project verbonden.

 

Dit jaar heeft de jury vijf profielwerkstukken als ‘excellent’ bestempeld. De andere vier genomineerden voor de hoofdprijs waren (in willekeurige volgorde):

 

  • Stephanie Kersten en Maura Nijland (Amadeus Lyceum, Utrecht), Strengthening cyber security: not a luxury but a necessity
  • Nina Janssen en Robert Verboeket (Elde College, Schijndel), Defensiesamenwerking: Europa’s geheime wapen?
  • Naomi van der Hek (De Passie, Utrecht), De Spaanse transitie van militaire dictatuur naar een democratische lidstaat van de Europese Unie
  • Thomas Vergroesen en Lloyd Waarts (d’Oultremontcollege, Drunen), Radicalisering onder Nederlandse moslimjongeren
>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.