Editie 2017-2018

Prijsuitreiking Profielwerkstukkenproject 2017-2018

Op donderdag 29 maart vond de prijsuitreiking van het Profielwerkstukkenproject 2017-2018 plaats.  Dit jaar zijn Demi Oomen en Rachèlle Boshuizen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam uitgeroepen tot winnaar. De prijsuitreiking vond plaats in de Fractiekamer van het CDA, waar defensiewoordvoerder Hanke Bruins Slot de prijs uitreikte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demi en Rachèlle hebben hun werkstuk geschreven over Populisme en haar rol op het gebied van veiligheid. De auteurs hebben een actueel en complex vraagstuk onder handen genomen en de jury prees hen voor de gestructureerde en consequente wijze waarop ze hebben toegewerkt naar het beantwoorden van de hoofdvraag. Er was een sterke balans aanwezig tussen beschrijving, analyse en evaluatie. Daarbij heeft het koppel een omvangrijk eigen onderzoek uitgevoerd.

 

Profielwerkstukkenproject Vrede en Veiligheid

Komend schooljaar organiseert de Atlantische Onderwijscommissie weer een nieuwe editie van het profielwerkstukkenproject. Het project is bedoeld voor leerlingen die hun profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan internationale vrede & veiligheid (willen) schrijven.

 

Het project biedt koppels (twee- en drietallen) de mogelijkheid extra begeleiding te ontvangen bij het schrijven van hun profielwerkstuk. Van deelnemende koppels wordt verwacht dat ze ambitieus en gemotiveerd zijn om een ‘excellent’ profielwerkstuk te schrijven.

 

De koppels komen vanaf september een aantal keer naar het kantoor van de Atlantische Commissie toe voor extra begeleiding, om adviezen te ontvangen over hoe je een ‘excellent’ profielwerkstuk schrijft en medeleerlingen uit het hele land te ontmoeten. Daarnaast kunnen koppels interessante bijeenkomsten van de Atlantische Commissie én Jonge Atlantici bijwonen en zo kennismaken met het Haagse netwerk en hun kennis over actuele veiligheidsvraagstukken vergroten.

 

Het project start met een kennismakingsbijeenkomst in de 2e helft van juni (dus voor de zomervakantie). Na de zomer start de begeleiding. Deelnemers leveren hun definitieve PWS in voor de kerst, zodat zij zich na de jaarwisseling volledig op hun eindexamen kunnen richten. Een deskundige jury beoordeelt de profielwerkstukken en kiest een winnaar uit.

 

Het is niet meer mogelijk je voor de editie 2017-2018 van het project op te geven.

 

Bekijk hier het volledige reglement.

 

(c) 2006 - 2019, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.