Editie 2016-2017

Winnaars Profielwerstukkenproject 2016-2017

Op dinsdag 7 maart  werden Aya Bergkamp, Sabine Brander en Laura Gerritse van het Amstelveen College uitgeroepen tot winnaars van het profielwerkstukkenproject (editie 2016-2017) van de Atlantische Commissie. Dit gebeurde tijdens de Atlantische Onderwijsconferentie in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

 

Twintig koppels van middelbare scholen uit het hele land namen deel aan de competitie en schreven een profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan ‘Internationale Vrede & Veiligheid’.

 

Aya, Sabine en Laura wisten indruk te maken op de jury met hun werkstuk De Koerdische Droom over de haalbaarheid van een (democratische) Koerdische Staat voor de Koerdische volkeren die nu verspreid leven over Irak, Iran, Syrië en Turkije.

 

Profielwerkstukkenproject Vrede en Veiligheid

Dit schooljaar organiseert de Atlantische Onderwijscommissie weer een project voor leerlingen die hun profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan internationale vrede & veiligheid schrijven.

 

Het project biedt koppels (twee- en drietallen) de mogelijkheid extra begeleiding te ontvangen bij het schrijven van hun profielwerkstuk. Van deelnemende koppels wordt verwacht dat ze ambitieus zijn en gemotiveerd om een ‘excellent’ profielwerkstuk te schrijven.

 

De koppels komen vanaf september een aantal keer naar het kantoor van de Atlantische Commissie toe voor extra begeleiding, om adviezen te ontvangen over hoe je een ‘excellent’ profielwerkstuk schrijft en medeleerlingen uit het hele land te ontmoeten. Daarnaast kunnen koppels interessante side-events bijwonen en zo kennismaken met het Haagse netwerk.

 

Het project start met een kennismakingsbijeenkomst in de 2e helft van juni (dus voor de zomervakantie). Na de zomer start de begeleiding. Deelnemers leveren hun definitieve PWS in voor de kerst, zodat zij zich na de jaarwisseling volledig op hun eindexamen kunnen richten. Een deskundige jury beoordeelt de profielwerkstukken en kiest een winnaar uit.

 

 

Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor het project van dit jaar.

 

Voorwaarden voor deelname:

 

  • je zit volgend jaar in 5HAVO of 6VWO;
  • je hebt als profielvak Geschiedenis, Maatschappijwetenschappen en/of Aardrijkskunde;
  • je wilt naar Den Haag komen voor een aantal bijeenkomsten;
  • je bent ambitieus en bereid je aan de deadlines van het project te houden.

Bekijk hier het volledige reglement.

 

NB: Afhankelijk van het aantal koppels dat zich aanmeldt, behoudt de organisatie zich het recht voor te besluiten slechts 1 koppel per school deel te laten nemen. Bij de selectie wordt verder gekeken naar motivatie en het gekozen onderwerp.

(c) 2006 - 2019, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.