Atlantische Onderwijscommissie

De Atlantische Onderwijscommissie is een subcommissie van de Atlantische Commissie en besteedt veel aandacht aan het uitdragen van en voorlichting geven over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken aan docenten en scholieren in de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs en het Hoger Beroepsonderwijs (HBO).

 

Wat doet de onderwijscommissie?

De onderwijscommissie organiseert conferenties, regionale (nascholings-) seminars en studiereizen voor docenten in het Voortgezet Onderwijs en het HBO. Docenten ontvangen voor hun deelname een nascholingsverklaring, mogelijk gemaakt door de samenwerking met vakverenigingen voor docenten.

 

Drie docentenverengingen, te weten de Vereniging voor docenten Geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN), de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) en het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) zijn in de Onderwijscommissie vertegenwoordigd.

 

De Atlantische Onderwijscommissie heeft een onderwijsbestand van ruim 2.500 secties van scholen die op de hoogte worden gehouden van de verschillende activiteiten die worden georganiseerd. Daarnaast is er ook een digitaal adressenbestand van 900 docenten die via e-mail nieuws over de activiteiten ontvangen.

 

Ten slotte geeft de Commissie (digitaal) lesmateriaal uit. Op de website staan lesmodules met veel informatie over actuele internationale veiligheidsontwikkelingen. Leerlingen kunnen zelf door middel van individuele en groepsopdrachten met de onderwerpen aan de slag.

(c) 2006 - 2019, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.