Nascholingsconferentie: Rusland

Op dinsdagmiddag 26 september a.s. organiseren de Atlantische Commissie, NHL Hogeschool en de Christelijke Hogeschool Windesheim een nascholingsconferentie in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle met als thema:

 

‘Can Putin make Russia great again?’

 

De onderwijsconferentie besteedt in een vijftal lezingen aandacht aan de wijze waarop president Poetin probeert erkenning te krijgen voor de status van Rusland als grootmacht en de manieren waarop hij zijn eigen (autoritaire) bewind én herverkiezing in 2018 probeert zeker te stellen.

 

Het maximale aantal deelnemers voor de conferentie is bereikt. U kunt zich niet meer opgeven.

 

 

De Russische president Vladimir Poetin heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het uiteenvallen van de Sovjet-Unie volgens hem de ‘grootste geopolitieke catastrofe van de 20e eeuw was’. Miljoenen Russen kwamen hierdoor buiten de landsgrenzen te wonen, en het internationale aanzien van Rusland werd aanzienlijk beschadigd. Sinds Poetin in 2000 werd gekozen als president van Rusland, heeft hij de status van het land als wereldmacht in ere willen herstellen en de hegemonie van de Verenigde Staten willen doorbreken.

 

  • Inleidende lezing: Het einde van de Sovjet Unie en de opmars van Vladimir Vladimirovitsj Poetin door dr. Hans Oversloot (Universiteit Leiden)
  • Poetins visie op de wereld: de multipolaire wereldorde en de rol van Rusland hierin door Wierd Duk (journalist Algemeen Dagblad en Putinversteher)
  • De hybride oorlogsstrategie van het Kremlin: Russische desinformatie, cyberaanvallen en andere destabilisatietactieken ten aanzien van het Westen door Ruslanddeskundige Tony van der Togt (Instituut Clingendael)
  • De rafelranden van Rusland: een update over de situatie op de Krim en het conflict in Oekraïne en de overige frozen conflicts in de post soviet space door Laura Starink (journalist en medeoprichter Raam op Rusland)
  • Mensenrechten, minderheden en civil society in Poetins geleide democratie door senior persvoorlichter Emile Affolter (Amnesty International)

Bekijk hier het programma van de conferentie.

 

De deelnamekosten voor de conferentie bedragen € 115,- per persoon. (Voltijd) studenten betalen € 15,-. Deze kosten zijn inclusief lezingen, lunch, borrel, nascholingscertificaat en een exemplaar van het conflictsimulatiespel ‘Rusland, Letland en de NAVO.

 

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2017, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.