Winnaars Profielwerstukkenproject 2016-2017

Op dinsdag 7 maart  werden Aya Bergkamp, Sabine Brander en Laura Gerritse van het Amstelveen College uitgeroepen tot winnaars van het profielwerkstukkenproject (editie 2016-2017) van de Atlantische Commissie. Dit gebeurde tijdens de Atlantische Onderwijsconferentie in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

 

Twintig koppels van middelbare scholen uit het hele land namen deel aan de competitie en schreven een profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan ‘Internationale Vrede & Veiligheid’.

 

Aya, Sabine en Laura wisten indruk te maken op de jury met hun werkstuk De Koerdische Droom over de haalbaarheid van een (democratische) Koerdische Staat voor de Koerdische volkeren die nu verspreid leven over Irak, Iran, Syrië en Turkije.

 

Bekijk hier een korte video van de prijsuitreiking.

 

 

Juryvoorzitter Jac Kriens prees het onderzoek van Aya, Sabine en Laura dat volgens hem wordt gekenmerkt door een ‘goede inhoud, argumentatie en verantwoording met sterke tussentijdse conclusies en analyses van de bevindingen’. Daarnaast stellen en beantwoorden de auteurs in de conclusie terecht de vraag hoe wenselijk én realistisch een (democratisch) Koerdistan is.

 

De winnaars hebben een persoonlijke ontvangst door Michiel van Nispen (kandidaat-Kamerlid SP) in de Tweede Kamer gewonnen, inclusief rondleiding en lunch.

 

De andere genomineerden voor de prijs waren Karlijn van der Plaat en Daniëlle van Biezen (Rijnlands Lyceum, Sassenheim) en Vincent ten Voorde en Abdias van Duinen (De Passie, Utrecht).

 

De winnaars staan met hun certificaat vooraan. Helaas kon Sabine niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn.

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2018, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.