Profielwerkstukkenproject 2016-2017

Dit schooljaar organiseert de Atlantische Onderwijscommissie weer een project voor leerlingen die hun profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan internationale vrede & veiligheid schrijven.

 

Het project biedt koppels (twee- en drietallen) de mogelijkheid extra begeleiding te ontvangen bij het schrijven van hun profielwerkstuk. Van deelnemende koppels wordt verwacht dat ze ambitieus zijn en gemotiveerd om een ‘excellent’ profielwerkstuk te schrijven.

 

 

De koppels komen vanaf september een aantal keer naar het kantoor van de Atlantische Commissie toe voor extra begeleiding, om adviezen te ontvangen over hoe je een ‘excellent’ profielwerkstuk schrijft en medeleerlingen uit het hele land te ontmoeten. Daarnaast kunnen koppels interessante side-events bijwonen en zo kennismaken met het Haagse netwerk.

 

Het project start met een kennismakingsbijeenkomst in de 2e helft van juni (dus voor de zomervakantie). Na de zomer start de begeleiding. Deelnemers leveren hun definitieve PWS in voor de kerst, zodat zij zich na de jaarwisseling volledig op hun eindexamen kunnen richten. Een deskundige jury beoordeelt de profielwerkstukken en kiest een winnaar uit.

 

 

Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor het project van dit jaar.

 

Voorwaarden voor deelname:

 

  • je zit volgend jaar in 5HAVO of 6VWO;
  • je hebt als profielvak Geschiedenis, Maatschappijwetenschappen en/of Aardrijkskunde;
  • je wilt naar Den Haag komen voor een aantal bijeenkomsten;
  • je bent ambitieus en bereid je aan de deadlines van het project te houden.

Bekijk hier het volledige reglement.

 

NB: Afhankelijk van het aantal koppels dat zich aanmeldt, behoudt de organisatie zich het recht voor te besluiten slechts 1 koppel per school deel te laten nemen. Bij de selectie wordt verder gekeken naar motivatie en het gekozen onderwerp.

 

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2018, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.