Nieuws

Voorzitter Jonge Atlantici op bezoek bij premier Mark Rutte

Dinsdag 8 juni is Koen Meijering, voorzitter van Jonge Atlantici, op bezoek geweest bij minsister-president Mark Rutte. Samen met vier andere jonge veiligheidsexperts sprak hij met de premier over de NAVO-top op 14 juni. De jongeren hebben diverse perspectieven naar voren gebracht over de toekomst van het bondgenootschap.

 

Koen heeft tijdens de gesprek het belang van jongeren in de veiligheidsdiscussie besproken. De wereld van jongeren is snel veranderd. Het is globaler dan ooit en dreigingen als klimaatverandering, spanningen tussen grootmachten en de gevolgen van de vluchtelingencrisis komen sneller dichtbij. Hierdoor blijft de NAVO als waardegemeenschap onveranderd belangrijk. Wel moeten deze waarden opnieuw bevestigd worden en moet ook Nederland zijn verantwoordelijkheid nemen.

 

Doordat de belevingswereld rondom veiligheid van veel jongeren anders is dan bij vorige generaties, is het van belang om structureel in gesprek te blijven gaan met jonge mensen. Dit om hen enerzijds te betrekken bij het belang van veiligheid voor de welvaart en vrijheid, anderzijds om ook de perspectieven van jongeren bij politici en beleidsmakers kenbaar te maken.

Omslagfoto: Wikimedia Commons/ Public Domain

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven