Nieuws

Infographic Midterms: de belangrijkste thema’s

INFOGRAPHIC

Op 8 November keren de Amerikanen terug naar de stemloketten: dit keer voor de verdeling in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.
Bekijk infographic

Terwijl de gevolgen van de corona pandemie nog altijd voelbaar zijn dreigt de alsmaar groeiende inflatie en de wankele economie de onvrede onder de Amerikaans bevolking op te drijven. Ook de steun aan Oekraïne heeft politieke gevolgen, en de trans-Atlantische relatie klinkt door in nationale thema’s. Maatschappelijke discussies, zoals over abortus, laten zien dat de verschillen in de VS alleen maar groter worden. Een tumultueus moment voor kiezers om hun stem te laten klinken.

Zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat zijn momenteel in handen van de Democraten. Volgens de meeste volgers zullen de Republikeinen waarschijnlijk in één van de twee bestuursorganen hun meerderheid terug winnen. Zo’n uitslag zou het voor Biden lastiger maken om concrete plannen door te voeren. De midterms bieden ook de gelegenheid om de zittende president en zijn partij te beoordelen. Daar maken oud-president Trump en een Republikeinse partij die nog veel van zijn gedachtegoed met zich mee draagt ruimschoots gebruik van.

Deze week lichten wij op een beeldende en compacte manier de belangrijkste thema’s van de midterms uit. Bekijk hier alle infographics van de Atlantische Commissie over de midterms.

Bekijk infographic