Nieuws

Dwight D. Eisenhower-scriptieprijs uitgereikt

De winnaar van de Dwight D. Eisenhower-scriptieprijs 2020 is Tijs Althuizen. Hij kwam, tijdens een digitale prijsuitreiking op 20 januari 2021, als beste uit de bus met zijn masterscriptie ‘The New Way of Limited Warfare: The Value of the Afghan Model of Warfare After the Fight Against ISIS’. Deze scriptie is het sluitstuk van zijn master Military Strategic Studies aan de Nederlandse Defensie Academie.

In zijn scriptie gaat Althuizen in op de toepasbaarheid van het ‘Afghaanse model’ van oorlogsvoering waarbij westerse krijgsmachten gebruikmaken van het luchtwapen en lokale strijdkrachten. De scriptie blinkt in de ogen van de jury onder andere uit door een overtuigende eigen inbreng, uitstekend gebruik van goed, origineel bronnenmateriaal en archiefonderzoek. Bovenal trekt hij goed gefundeerde conclusies en komt hij met heldere aanbevelingen. Daarmee verdient de scriptie van Althuizen, in de ogen van de jury, een plaats in het wetenschappelijk debat over hedendaagse oorlogsvoering.

Althuizen wint deelname aan het StudiumGenerale©-programma en op basis van zijn scriptie kan hij een artikel publiceren in Atlantisch Perspectief, het enige tijdschrift over internationale betrekkingen in Nederland.

Foto: White House/WikimediaCommons

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven