Lesstart

Verkiezingsjaar 2024

In deze maandelijkse lesstart voor docenten biedt de Atlantische Commissie beknopte achtergrondinformatie over relevante trans-Atlantische en Europese (veiligheids)vraagstukken. Tekstuitleg, filmpjes en discussievragen dienen daarbij als concrete handvaten voor een korte, prikkelende lesopening.

Dit jaar is een uniek wereldwijd verkiezingsjaar. In 2024 gaan kiezers in ongeveer 80 landen, die samen de helft van de wereldbevolking huisvesten, naar de stembus! EU-burgers kiezen een nieuw Europees Parlement, in Zuid-Afrika moet de machtigste partij (het ANC) voor het eerst een coalitie gaan vormen, India organiseert de grootste verkiezingen ooit en Mexico krijgt voor het eerst een vrouwelijke president. Maar toch zijn er ook zorgen. In deze lesstart doen leerlingen via tekst, beeld en geluid kennis op over al deze verkiezingen, terwijl discussievragen de klas – geheel in het kader van burgerschapsonderwijs – prikkelen om na te denken over wat er nodig is voor een gezonde democratie.

 

Als u de lesstart persoonlijk toegestuurd wil krijgen, kunt u zich inschrijven voor de onderwijsnieuwsbrief van de Atlantische Commissie. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op.

Bekijk de lesstart
Bekijk de lesstart
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven