Lesstart

Globalisering en ‘America First’

In deze maandelijkse lesstart voor docenten biedt de Atlantische Commissie beknopte achtergrondinformatie over relevante trans-Atlantische en Europese (veiligheids)vraagstukken. Tekstuitleg, filmpjes en discussievragen dienen daarbij als concrete handvaten voor een korte, prikkelende lesopening

De eindexamens staan weer voor de deur! Daarom heeft de Atlantische Commissie voor de lesstart van mei een examenspecial ontwikkeld. In hoog tempo worden thema’s uit de curricula van aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer-/wetenschappen behandeld. De hoofdthema’s zijn globalisering, ‘America First’, migratie en polarisatie.

 

Wat halen leerlingen uit deze lesstart? Door de thema’s (vanuit een Amerikaanse/trans-Atlantische lens) klassikaal te behandelen worden de volgende doelen nagestreefd:

  1. Leerlingen krijgen inzicht in de drie typen (culturele, politieke en economische) globalisering;
  2. Leerlingen behandelen de America First beweging en kunnen deze in de context van globalisering plaatsen;
  3. Leerlingen leren over migratie aan de Amerikaans-Mexicaanse grens en over polarisatie in de VS, eveneens in relatie tot de America First beweging.
  4. Leerlingen worden didactisch geactiveerd door aan de hand van tekst, bronnen en filmpjes een aantal opdrachten en discussievragen te bespreken.

 

Tot aan de zomervakantie zullen er nog twee edities van de lesstart verschijnen. Als u ze persoonlijk toegestuurd wil krijgen, kunt u zich inschrijven voor de onderwijsnieuwsbrief van de Atlantische Commissie. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op.

 

De Atlantische Commissie wenst alle eindexamenkandidaten heel veel succes voor de komende periode!

Bekijk de lesstart
Bekijk de lesstart
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven