Lesstart

75 jaar NAVO

In deze maandelijkse lesstart voor docenten biedt de Atlantische Commissie beknopte achtergrondinformatie over relevante trans-Atlantische en Europese (veiligheids)vraagstukken. Tekstuitleg, filmpjes en discussievragen dienen daarbij als concrete handvaten voor een korte, prikkelende lesopening.

Het thema van deze eerste editie is het 75-jarig jubileum van het NAVO-bondgenootschap. De Atlantische Commissie heeft ook een Lespakket 75 jaar NAVO (met lesmodule en Model NATO simulatiespel) ontwikkeld, maar de twee producten in het lespakket lenen zich voor ieder één heel lesuur. De ‘lesstart april’ is daarentegen juist geschikt voor een beknopte opening voorafgaand aan het reguliere lesprogramma.

 

Wat halen leerlingen uit deze lesstart? Door bespreking van de subthema’s ‘Wat is de NAVO?’ en ‘Het Jubileum’ worden de volgende doelen nagestreefd:

1) leerlingen lezen in vogelvlucht waar de NAVO voor staat in hedendaagse context;

2) leerlingen krijgen een visueel beeld van het bondgenootschap door middel van relevante filmpjes en specials uit de media;

3) leerlingen worden didactisch geactiveerd door een aantal prikkelende discussievragen te bespreken.

 

Tot aan de zomervakantie zullen er nog drie edities van de lesstart verschijnen. Als u ze persoonlijk toegestuurd wil krijgen, kunt u zich inschrijven voor de onderwijsnieuwsbrief van de Atlantische Commissie. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op.

Bekijk de lesstart
Bekijk de lesstart
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van interessante programma's en ontvang de beste kijk-, luister- en leestips over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheid.

Inschrijven