Lesmateriaal

Oekraïne & Rusland

De oorsprong en gevolgen van een complex conflict

Lesbrief

De lesbrief ‘Oekraïne & Rusland’ gaat over de oorsprong en de gevolgen van het conflict tussen beide landen. In deze lesmodule verdiepen leerlingen zich in het gedeelde verleden van Oekraïne en Rusland, de complexe relatie tussen beide landen, met welke motieven Rusland haar buitenlandbeleid vormgeeft en welke rol het Westen hierin heeft.
Lees publicatie

In de nacht van 24 februari vielen Russische troepen Oekraïne binnen. De afgelopen maanden stond deze oorlog centraal in verschillende media. Daarnaast komen jongeren via sociale media steeds in aanraking met beelden hiervan. Deze lesbrief verdiept zich in de achtergronden van het conflict waardoor leerlingen actuele gebeurtenissen in een bredere context kunnen plaatsen.

Welke ontwikkelingen hebben tot deze oorlog geleid? Wat is de directe aanleiding geweest? En wat kunnen de gevolgen voor ons zijn? De lesmodule geeft antwoord op deze vragen.

Flickr / Juanedc

De lesmodule is ontwikkeld voor de bovenbouw van het VMBO (GL/TL) en onderbouw van de HAVO/VWO. U kunt gratis exemplaren van de lesmodule aanvragen bij de Atlantische Commissie door contact op te nemen via info@atlcom.nl. Daarbij ontvangt u een digitale docentenhandleiding. Alleen de verzendkosten worden in rekening gebracht.

Bekijk lesbrief